TEB Faktoring'in, 2014 yılındaki toplam iş hacmini 4,3 milyar liraya yükselttiği bildirildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, TEB Faktoring'in "Faktoring Sektörü Değerlendirme Toplantısı"nda 2014 yılı ilk altı ay değerlendirmesi yapılırken, 2015 yılına ilişkin beklentiler de paylaşıldı. Toplantıda, Faktoring sektörünün Türkiye ve dünyadaki mevcut durumu da mercek altına alındı.
Türkiye'nin ihracatındaki artışla birlikte daha hızlı büyüyen ihracat faktoringi işlemlerine ağırlık veren TEB Faktoring, 2013 yılının ilk yarısında 2,2 milyar lira olan ihracat faktoring hacmini, 2014'ün aynı döneminde 2,7 milyar liraya çıkardı. Şirket, 2014 yılındaki toplam iş hacmini ise 4,3 milyar liraya yükseltti. Bu hacim sayesinde Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 2'sine aracılık eden TEB Faktoring, ihracat faktoring işlem hacminde Türkiye'nin 1'inci, dünyanın ise Bank of China'dan sonra 2'nci büyük şirketi olma başarısını sürdürdü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Müdürü ve Factors Chain International (FCI) Başkan Vekili Çağatay Baydar, tüm dünyada şirketlere alternatif finansman olanakları sunan faktoring sektöründe 2008'in son çeyreğinde başlayan daralmanın, 2010'da yerini büyümeye bıraktığını belirtti.
Baydar, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 civarında küçülen sektör cirosunun, 2012'den itibaren sürekli büyüme kaydettiğini ve ticarete destek verdiğini kaydederek, şunları aktardı:
"Faktoring sektörü, Türkiye'de bankacılık sektöründen sonraki en büyük ikinci finans sektörü olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Sektör, 2014 yılının ilk yarısında toplam iş hacminde yaklaşık yüzde 15'lik bir büyüme kaydetti. İç piyasada bu büyüme yüzde 12, ihracat işlemlerinde ise yüzde 31 olarak gerçekleşti. Büyüme oranının yüzde 4'lerde olduğu, ihracatımızın 150 milyar doları geçtiği ülkemizde reel ekonomiye 10 milyar dolar kaynak aktaran ve 100 bin müşteriye ulaşan faktoring sektörünün büyümesini devam ettireceğine inanıyoruz. Faktoring sektörüne ivme kazandırması beklenen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu"nun kabul edilmesiyle, sektördeki hacmin 2015 yılında 60-70 milyar dolara ulaşacağına inanıyoruz. Kanun sayesinde faktoring, leasing ve tüketici finansman şirketlerinin aynı çatı altında toplandı ve böylece Türkiye Bankalar Birliği'nden sonra büyük bir birlik daha kuruldu."
Baydar, Faktoring sektöründe farklı kesimlere farklı ürünlerle giderek çeşitlilik sağlamanın önemine de işaret ederek, "Bu hedef doğrultusunda KOBİ'ler dahil tüm girişimcilere çeşitli avantajlar sunarak, bilinmeyen, tanınmayan ülke ve müşterilerle yapılan ticareti kolaylaştırıyoruz. Sunduğumuz faktoring hizmetiyle belirsizlikten doğabilecek risklerin ortadan kaldırmasına yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Teb Faktoring'in 2014 Yılı Toplam İş Hacmi 4,3 Milyar Lira - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?