TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Girdi Maliyetlerinde Artış Olmadığı Sürece Depremden Etkilenen 11 İlde İnşaat Malzemeleri Ürün Fiyatları Sabitleniyor" - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Girdi Maliyetlerinde Artış Olmadığı Sürece Depremden Etkilenen 11 İlde İnşaat Malzemeleri Ürün Fiyatları Sabitleniyor"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Girdi Maliyetlerinde Artış Olmadığı Sürece Depremden Etkilenen 11 İlde İnşaat Malzemeleri Ürün Fiyatları Sabitleniyor"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Deprem felaketinde meslek örgütleri, STK’lar ve özel sektör örnek bir dayanışma gösterdi. Şimdi de üreticiler ile ortak bir karar aldık. Girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzemeleri ürün fiyatları sabitleniyor” açıklamasını yaptı.

25.02.2023 14:32  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Deprem felaketinde meslek örgütleri, STK'lar ve özel sektör örnek bir dayanışma gösterdi. Şimdi de üreticiler ile ortak bir karar aldık. Girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzemeleri ürün fiyatları sabitleniyor" açıklamasını yaptı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, depremlerden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılması öngörülen inşaat malzemelerinin üretimini yapan sektör temsilcilerinin "fiyat artırılmaması" için karar aldıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Deprem felaketinde meslek örgütleri, STK'lar ve özel sektör örnek bir dayanışma gösterdi. Şimdi de üreticiler ile ortak bir karar aldık. Girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzemeleri ürün fiyatları sabitleniyor. Gün birlik olma günü."

Fiyatı sabitleme taahhüdünde bulunan sektörler ve temsilcileri ise şöyle:

"Çimento Sektörü Meclisi Başkanı Fatih Yücelik, Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, Seramik Sanayi Meclisi Başkan Yrd. ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, İklimlendirme Meclis Üyesi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Şanal, Demir-Demir Dışı Metaller Meclis Üyesi Ayhan İleri, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Girdi Maliyetlerinde Artış Olmadığı Sürece Depremden Etkilenen 11 İlde İnşaat Malzemeleri Ürün Fiyatları Sabitleniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement