Tüm Sağlık Sen: Bu Yıl Toplu Sözleşme Görüşmeleri Hemen Yapılmalı - Son Dakika
Ekonomi

Tüm Sağlık Sen: Bu Yıl Toplu Sözleşme Görüşmeleri Hemen Yapılmalı

Tüm Sağlık Sen: Bu Yıl Toplu Sözleşme Görüşmeleri Hemen Yapılmalı

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün toplu sözleşmelerin eylül ayında yapılması talebinin memur zamlarının Eylül'e kadar gerçekleşmeyeceği sonucunu doğuracağına dikkat çekerek, bu sene öngörülen toplu sözleşme görüşmelerinin hemen...

17.03.2012 12:12

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün toplu sözleşmelerin eylül ayında yapılması talebinin memur zamlarının Eylül'e kadar gerçekleşmeyeceği sonucunu doğuracağına dikkat çekerek, bu sene öngörülen toplu sözleşme görüşmelerinin hemen yapılmasını istedi Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün toplu sözleşmelerin eylül ayında yapılması talebinin memur zamlarının Eylül'e kadar gerçekleşmemesi sonucunu doğuracağına dikkat çekti. Bu sene için öngörülen toplu sözleşme görüşmelerinin hemen yapılmasını isteyen Erözgün, bundan sonraki yıllarda yapılacak toplu sözleşmelerin de eylül ayına alınabileceğini vurguladı.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Sözleşmelerin eylül ayında yapılması talebini ve Uzlaştırma Kurulu'nun yapısını ve konumunu değerlendirdi. Bu talebin memur zamlarının Eylül'e kadar gerçekleşmeyeceği sonucunu doğuracağına dikkat çekerek, bu seneki toplu sözleşme görüşmelerinin hemen yapılmasını sonraki senelerdekilerin de eylül ayına alınmasını istedi.

-"ANAYASAYA AYKIRI"-

Uzlaştırma Kurulu'nun yapısını ve konumunu da eleştiren Erözgün, vereceği kararı toplu sözleşme metni sayan tasarının uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu bildirdi. Uzlaştırma kurulunun akademisyenlerden ve yargı mensuplarından seçimle oluşmasını isteyen Erözgün, "Uzlaştırma Kurulu'nda işveren ve çalışanların temsilcisi bulunması anlamsızdır. Uzlaşma yerine uzlaşılamama sonucunu doğuracak ve sonuçta çalışanlar mağdur olacak" dedi.

-"BİR ÖNCE ÇIKSIN, NASIL ÇIKARSA ÇIKSIN ANLAYIŞI ÇALIŞANLARA İHANETTİR"-

"Siyasal sendikacılık çökmüştür, takke düşmüş kel görünmüştür" eleştirisinde bulunan Erözgün açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Daha demokratik bir yasa yapılmak istenirken engelleyici, siyasal sendikacılığa çalışanların mecbur edilişi TBMM üyelerince mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir an önce çıksın da nasıl çıkarsa çıksın anlayışı çalışanlara ihanettir. Buna parlamentomuz izin vermemelidir. ILO standartlarına uygun bir sendika yasası çıkarılmayacaksa hiç çıkarılmamalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüm Sağlık Sen: Bu Yıl Toplu Sözleşme Görüşmeleri Hemen Yapılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement