Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yükselişle Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yükselişle Başladı

18.03.2019 09:38

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,3 değer kazancıyla 131.500 puandan başladı.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,3 değer kazancıyla 131.500 puandan başladı.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 131.575 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 400 puan üzerinde, 131.500 seviyesinde dengelendi.

Geçen haftanın son işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, günü yüzde 0,73 artışla 131.100 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün yurt içinde konut satışları ve konut fiyat endeksi, Avrupa'da ise dış ticaret verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 133.000 seviyesinin direnç, 128.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yükselişle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement