Vodafone'da 'Türk Reçetesi' - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone'da 'Türk Reçetesi'

Vodafone\'da \'Türk Reçetesi\'

1 Ocak 2014'te Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya-Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak yeni görevine başlayacak olan Serpil Timuray, Türkiye'deki büyümelerinin şirkette 'Türk reçetesi' olarak adlandırıldığını Hindistan, Mısır gibi farklı ülkelerden...

10.10.2013 17:45

1 Ocak 2014'te Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya-Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak yeni görevine başlayacak olan Serpil Timuray, Türkiye'deki büyümelerinin şirkette 'Türk reçetesi' olarak adlandırıldığını Hindistan, Mısır gibi farklı ülkelerden 'Türk reçetesi'ni öğrenmek için gelenler olduğunu söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde otuza yakın Türk'ün Vodafone'da yöneticilik yaptığını belirten Timuray bunun gurur verici olduğunu söyledi.

4 yılda Vodafone Türkiye olarak gelirlerini 2 kat artırdıklarını belirten Serpil Timuray, Vodafone Türkiye'nin pazar payını yüzde 30'a çıkarttıklarını söyledi. Timuray, "Büyüme açısından hem Türkiye GSM sektörü içinde hem de Vodafone Grup içinde en hızlı büyüme performansını gerçekleştirdik. Türkiye'yi Vodafone Grup içinde model alınan bir başarı hikayesine dönüştürdük. Sadece ben değil 30'a yakın Türk arkadaşım şu anda Vodafone Grubu içinde uluslararası görevlerde bulunuyor. Bu hepimiz adına gurur verici bir tablo" dedi.

Timuray, Vodafone Grubu'nun küresel ölçekte hazırlanan '2015 Yeniden Yapılanma Stratejisi'nde dünyanın iki bölgeye ayrıldığını bunlardan birinin Avrupa bölgesi olduğunu, diğerinin de kendisinin Bölge Başkanı olarak atandığı AMAP bölgesi olduğunu belirterek, "AMAP bölgesinde 15 ülke yer alıyor. Bu ülkelerin toplam abone sayısı 281 milyona ulaşıyor. Vodafone'un yüzde 70'i benim bölgemde. Ayrıca gelir ve abone sayıları bakımından ilk dört ülke de benim sorumluluğum altında olacak" dedi.

2015 stratejilerinin beş ana konuya odaklı olduğunu belirten Timuray, bunların başında telekom sektöründe sesin yanı sıra veri ağırlıklı bir teknoloji şirketi haline dönüşmenin, kurumsal segmentte güçlü bir oyuncu olmanın ve gelişmekte olan pazarlarda büyümede liderlik yapmanın geldiğini söyledi.

Yönettikleri bölgede sadece büyümeyi değil, insan hayatına değer katmayı da hedeflediklerini söyleyen Timuray, "Bu ülkelerde amaç sadece büyümek değil, mobil iletişimin sosyal hayata, insan hayatına daha fazla fayda yaratmasını sağlamak olacak. Bu konuda önemli sosyal projeler var. Türkiye deneyimleri de dahil her ülkenin geliştirdiği modelleri sinerji içinde insan hayatına olumlu değerler katmak için geliştirme çabasında olacağız" dedi.

Yöneteceği bölgenin çok büyük olduğunu söyleyen Timuray, bundan sonra hangi ülkede çalışacağı sorusuna "Afrika'dan Hindistan'a ve Avustralya'ya kadar geniş bir alanda çalışacağım çok seyahat edeceğimi düşünürsek sanırım bölgeyi uçaktan yöneteceğim" dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanlığı görevini 1 Kasım itibariyle Serpil Timuray'dan devralacak olan Gökhan Öğüt de konuşmasında Vodafone Türkiye'nin Grup içinde parlayan bir yıldız olduğunu ve Serpil Timuray'ın AMAP bölgesi direktörlüğüne atanmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, bundan böyle odaklı segmentasyon stratejisi içinde faturalı müşteriler, yüksek değerli müşteriler, gençler ve kurumsal cepheye odaklanacaklarını söyledi.

Öğüt, Vodafone olarak 3.7 milyon net abone kazanımı olduğunu ve toplam abone sayısının da 19.2 milyona ulaştığını belirterek, data gelirlerinin söz konusu dönemde 90 milyon TL'den 550 milyon TL gibi önemli bir büyüklüğe ulaştığını belirtti. Öğüt, "Vodafone aboneleri içinde artık her dört aboneden biri akıllı telefon kullanıyor. Bu aynı zamanda üç abonenin akıllı telefonunun olmadığı anlamına geliyor. Bizim çabamız akıllı telefon penetrasyonunu da arttırmaya odaklanmak olacak. Vodafone olarak 10 çeyrektir aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olduk" dedi.

Gökhan Öğüt, 4G yatırımlarıyla ilgili olarak "3G şu anda çok iyi bir noktada, 4G'nin zamanlamasının ne olacağı önemli. Bu noktada 4G teknolojisine ihtiyaç var mı, şu ana kadar yapılan yatırımların karşılığı alındı mı, operatörler yeni teknolojiye hazır mı, müşteriler hazır mı ve fiber erişimde hangi noktadayız gibi soruları tartışmamız gerekiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vodafone'da 'Türk Reçetesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement