1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de kutlamalar gerçekleştirildi.

01.05.2014 17:46

Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü", bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldığı etkinliklerle kutlandı.

Bursa'da, Atatürk Stadı önünde toplanarak yürüyüşe başlayan ve slogan atan gruplar, Darmstad Caddesi'nden geçip Kent Meydanı'na ulaştı.

Polis ekiplerince giriş noktalarında üst araması yapıldıktan sonra tören alanına alınan gruplardaki kadınlara karanfil dağıtıldı. Kendilerini Halkevleri üyesi olarak tanıtan gruptan bazıları, üst araması yapılmadan girmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Diğer grupların araya girmesiyle olay sona erdi.

Törende, tertip komitesi adına konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bursa Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç, işçilerin 200 yılı aşkın süredir devam eden mücadelesinin simgesi 1 Mayıs'ın, birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu söyledi.

İşçilerin, emek ve demokrasi güçlerini birleştirmesi, dayanışma ve mücadele içinde olması gerektiğini dile getiren Özkılınç, " Türkiye'de ve bütün dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek yaratmak için mücadelemize kararlılık, azim ve inançla devam edeceğiz" dedi.

Gruplar daha sonra müzik eşliğinde halay çekti.

Bu arada, Kent Meydanı'ndaki kutlamada İstiklal Marşı okunması taleplerinin kabul edilmemesini protesto eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi, İşçi Partisi ve bazı derneklerin üyeleri de Fomara Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı'nı okuyan, slogan atıp halay çeken gruplar daha sonra dağıldı.

Balıkesir

Balıkesir'de, Çarşamba Pazarı'nda toplanan gruplar, slogan atarak Kuva-yi Milliye Meydanı'na kadar yürüdü.

Katılımcılar, polisin geniş güvenlik önlemi altında üst araması yapılarak tören alanına alındı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tertip komitesi adına konuşan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, 1 Mayıs'ın, işçiler tarafından uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığının gösterildiği gün olarak kutlandığını söyledi.

Bugün dünyada emekçilerin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı seslerini beraberce yükselttiğini belirten Demirer, "1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun" diye konuştu.

Grup, şarkı ve marşlar eşliğinde eğlenip bir süre halay çektikten sonra dağıldı.

Çanakkale

Çanakkale'de, Esenler Mahallesi'ndeki eski Salı Pazarı mevkisinde toplanan katılımcılar, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruplar, polis ekiplerince kontrol noktalarında üst araması yapıldıktan sonra tören alanına girdi.

Tertip komitesi adına konuşan DİSK Çanakkale İl Temsilcisi Erdinç Uslan, 1 Mayıs'ın, özgürlüğün adı, işçilerin bayramı olduğunu belirterek, olaysız 1 Mayıslar yaşamak istediklerini ifade etti.

Türküler söyleyip halay çeken gruplar daha sonra dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement