Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'deki basın kuruluşları ve gazetecilerin çalışma şartlarını dünya standartlarının üzerine taşımanın öncelikli hedef olması gerektiğini bildirdi.
İslam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gazeteciliğin, dünyanın en güzel, en heyecanlı ve en zor mesleklerinden olduğunu belirtti.
Gazetecinin, ilettiği her haber ile bilginin sorumluluğunu üstlendiğini ve paylaştığını ifade eden İslam, 21. yüzyılın yükselen değerleri arasında ilk sıralarda "medya ve iletişimin" yer aldığını, bu bağlamda basının sorumluluğu ve omuzlarındaki yükün, geçmiş yıllara göre çok daha fazlalaştığını vurguladı.
Güvenilirlik, doğru haber, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurların demokratik toplumlar için vazgeçilmez olduğunu belirten İslam, "Demokrasi ile kamuoyu arasındaki güçlü bağ, kamuoyunun oluşmasında en doğru ve objektif bilgilendirme kaynaklarından biri olan basının önemini artırmaktadır" ifadesini kullandı.
Çok büyük emek, fedakarlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik mesleğinin, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine de önemli katkılarda bulunduğuna işaret eden İslam, şunları kaydetti:
"Her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye'de, Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Bu çerçevede ülkemizdeki basın kuruluşları ve basın çalışanlarının, çalışma şartlarını dünya standartlarının üzerine taşımak öncelikli hedef olmalıdır.
Basına gönül vermiş, bu yolda emek veren tüm gazetecilerimizin, sosyal haklarını güvence altına alan yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, mesleklerinde başarılar diliyorum." - Ankara
Son Dakika › Güncel › 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?