UEFA Avrupa Ligi 2'nci ön eleme karşılaşmasında kendi sahasında İskoçya'nın ST.Johnstonhe takımını 2-0 yenen Eskişehirspor, ikinci maç için avantaj elde etti. Maç sonrası her iki takımın teknik direktörü, düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor'un 37 yıl aradan sonra Avrupa kupalarına katıldığını belirterek şöyle konuştu:
"Bu sezon Avrupa kupalarıyla sezona başladık. 3 hafta kısa sürede hazırlanıp seyircimizin karşısına 37 yıl sonra Avrupa kupası maçıyla çıktık. Şehrimizin, taraftarımızın heyecanını biz de yaşadık. Ülke puanı açısından da önemli bir karşılaşmaydı. Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde kalıcı olması, Avrupa'da oynaması ve başlangıç açısından önemliydi. Maçı 2-0 kazandık. Rakibimiz karşısında son derece istekli oynadık. İyi savunma yapan rakibimize karşı oyun disiplininden uzaklaşmadan iyi futbol oynadık. Futbolcularımızı kutlarım. Bize destek veren taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz."
ST.Johnstone Teknik Direktörü Lomas Steven de Eskişehirspor'un güçlü bir takım olduğunu söyledi. Steven, kendi sahalarında farklı galip gelip turu geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Eskişehirspor bizden daha iyi bir takım. Biz atak oynamadık. Çünkü Eskişehirspor bizden daha üstün bir takım. 2-0'lık gibi farklı bir skor bizde hayal kırıklığı yarattı. Ben yine de futbolcularımın iyi oynadığını düşünüyorum. Tabii ki bu futbol. Bazen şans sizden yana olur bazen de karşı taraftan yana olur. Bundan sonraki maç zor olacak. Ama henüz her şey bitmiş değil. Elimizden gelenin en iyisini yapıp kendi sahamızda daha farklı bir galibiyet alarak turu geçmek istiyoruz."
Son Dakika › Güncel › 2-0'a Sevindi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.