2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı

2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı

Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Aydın: ''Uluslararası öğrenci sayısını 2023'e kadar 180 bine çıkarmayı hedefliyoruz'' DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Zeytinoğlu: ''Dünyada en kaliteli 500 üniversite arasına 20 Türk üniversitesinin girmesi için çalışıyoruz''

04.10.2013 19:27

Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Mustafa Aydın, "Uluslararası öğrenci sayısını 2023'e kadar 180 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Aydın, DEİK bünyesindeki Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, çalıştaya 100 kadar üniversiteden 200 katılım olduğunu, bunun da üniversitelerin sahip oldukları vizyonu gösterdiğini söyledi.

Disiplinler arası uyumun sağlanmasıyla başarı elde edildiğini anlatan Aydın, uluslararası öğrenci temininde YÖK başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşların kendilerine destek verdiğini bildirdi.

Türkiye'deki üniversitelerde şu anda 44 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Aydın, "Geldiğimiz nokta yeterli değil. Uluslararası öğrenci sayısını 2023'e kadar 180 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Eğitimin artık ülkelerin ekonomilerinin bir parçası olduğunu vurgulayan Aydın, "Study in Turkey" kampanyası ile Türkiye'ye yabancı öğrenci çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Aydın, dünya genelinde 4 milyon 300 bin uluslararası öğrenci olduğunu, Türkiye'nin bu rakamdan yeteri kadar pay alamadığını belirtti.

Türkiye'ye en çok Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, İran, Bulgaristan ve Almanya'dan öğrenci geldiğini belirten Aydın, "Eğitim Ekonomisi İş Konseyi, Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısını artırmayı hedefliyor" dedi.

Aydın, yurt dışına en çok öğrenci gönderen ülkeler arasında ise Türkiye'nin 65 bin rakamı ile 5. sırada yer aldığını ifade etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zeytinoğlu da "Dünyada en kaliteli 500 üniversite arasına 20 Türk üniversitesinin girmesi için çalışıyoruz" dedi.

DEİK olarak ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda Türk üniversitelerinin uluslararası alanda cazip hale gelmesi için çalıştıklarını anlatan Zeytinoğlu, bu konuyla ilgili tüm birimlerin koordinasyon içinde olmaları gerektiğini dile getirdi.

Zeytinoğlu, üniversite temsilcilerinin katılımıyla yapılan çalıştayda ele alınan kararların kamuoyuyla ve ilgili birimlerle paylaşılacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement