2013 Dragon Cup Kano Yarışı - Son Dakika
Güncel

2013 Dragon Cup Kano Yarışı

2013 Dragon Cup Kano Yarışı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm süreci, "bu ülkede tek yürek olma düsturunu ilelebet payidar kılma süreci" olarak tanımlayarak, "Kardeşlik bilinci, yanında kan ter içinde senin için savaşan, seninle omuz omuza"...

11.05.2013 13:08

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm süreci, "bu ülkede tek yürek olma düsturunu ilelebet payidar kılma süreci" olarak tanımlayarak, "Kardeşlik bilinci, yanında kan ter içinde senin için savaşan, seninle omuz omuza mücadele veren takım arkadaşını gördüğün zaman yeni seviyelere ulaşır. Gayemiz; Türkiye'nin bütün evlatlarını, bu mücadelenin içinde görmektir" dedi.

Bağış, Haliç'teki Sütlüce İmrahor Parkı'nda düzenlenen 2013 Dragon Cup Kano Yarışı İstanbul ayağına katıldı. Yarışmanın yapılacağı alanı gezen Bağış, takım liderleriyle tokalaştı ve fotoğraf çektirdi.

Törende konuşan Bağış, sporcularla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'de sporun ayrı bir yeri var. Sporla ağlayıp sporla gülen bir milletiz. Maç kaybederiz tansiyonumuz düşer, kazanırız tansiyonumuz fırlar. Heyecanı, sevinci ve hüznü duygusallığın doruklarında yaşarız" diye konuştu.

Bugün ise burada başka bir spor dalının yarışma organizasyonu için bir arada bulunduklarını dile getiren Bağış, kanonun, azgın sularla boğuşmanın bir ön koşul olduğu, çelik gibi bir iradeye sahip olmayanların kapıdan içeri alınmadığı, takım duygusunun zirve yaptığı bir spor olduğunu söyledi.

Kano ve raftingin, Amerika ve İngiltere'de yüzyıllardır yapıldığını ve üniversiteler arası yarışmalarda en saygın sporlardan olduğunu belirten Bağış,

"Türkiye'nin kano ve rafting sporuyla bu kadar geç tanışmasını büyük şanssızlık sayıyorum. Fakat bu farkın yetenekli gençlerimiz tarafından çabucak kapatılacağı konusunda ümitliyim" ifadelerini kullandı.

-Şampiyon, Tayland'da Türkiye'yi temsil edecek-

Bakan Bağış, 2012'de İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti unvanını taşımasının tesadüfi olmadığını vurgulayarak, "Aynı şekilde ümit ediyoruz ki, 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak olması da tesadüfi bir gelişme olmayacaktır" dedi.

Olimpiyatların kardeşlik havasının en iyi teneffüs edildiği ortamlardan biri olduğuna dikkati çeken Bağış, centilmenlik ruhunu en iyi anlatan organizasyonlardan birini, dünyanın hoşgörü başkenti İstanbul'da yapmak isteklerinin bundan kaynaklandığını söyledi.

Dünyaya unutmayacağı, unutamayacağı bir olimpiyat sergilemekte kararlı olduklarını ifade eden Bağış, bu tür organizasyonların İstanbul'da yapılmasının ellerini güçlendireceğini aktardı.

"Tek yürek tek kürek" sloganıyla yola çıkan Dragon Cup'ın takım çalışmasının ön plana çıktığı bu müsabakalarda, birlik olarak nelerin başarılabileceğini gösterdiğini anlatan Bağış, müsabakanın şampiyonunun, Tayland'da dünya çapındaki bir yarışmada Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti.

-"Milletçe kardeşliğe doğru kürek çekmekten vazgeçmeyeceğiz"-

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kanonun, takım ruhunu ve gücü temsil eden bir spor olması dolayısıyla çok güzel mesajlar içerdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sizler küreklerinizi Boğaz'ın, Haliç'in sularına doğru çekerken, tek yürek olmaya, yani kardeşliğe ve birliğe doğru da çekmiş oluyorsunuz. İşte bizler de 11 yıl önce tıpkı sizler gibi bir Dragon Boat yarışına hazırlanırcasına Başbakanımızın liderliğinde takımımızı kurduk, küreklerimizi kardeşliğe doğru çekmeye başladık. Bu yarışın sonunda inşallah muasır medeniyet limanına sağ salim varmış olacağız. Yeter ki tek kürek, tek yürek olalım. Yeter ki dayanışmamızdan, yardımlaşmamızdan, güç birliğimizden taviz vermeyelim. Bakınız Türkiye, son 11 yılda bu güç birliği ile bu noktalara geldi. İnşallah bundan sonra da yılmadan, yorulmadan küreklerimizi muasır medeniyet limanına doğru çekmeye devam edeceğiz. En önemlisi de tek yürek olarak bu yarışı başarıyla tamamlayacağız. Onun için çözüm süreci diyoruz. Çözüm süreci, bu ülkede tek yürek olma düsturunu ilelebet payidar kılma sürecidir. Kardeşlik bilinci, yanında kan ter içinde senin için savaşan, seninle omuz omuza mücadele veren takım arkadaşını gördüğün zaman yeni seviyelere ulaşır. Gayemiz; Türkiye'nin bütün evlatlarını bu mücadelenin içinde görmektir. Ben o yüzden 'o kürek çeken elleriniz dert görmesin' diyorum. Milletçe kardeşliğe doğru kürek çekmekten vazgeçmeyeceğimizi, bizi bu kardeşlik yolundan geri döndüremeyeceklerini özellikle vurgulamak istiyorum."

Egemen Bağış, konuşmasının sonunda yarışı başlattı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2013 Dragon Cup Kano Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement