21 Dağcı Süphan Dağı'na Zirve Yaptı - Son Dakika
Güncel

21 Dağcı Süphan Dağı'na Zirve Yaptı

21 Dağcı Süphan Dağı\'na Zirve Yaptı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen geleneksel Süphan Dağı Kış tırmanışı kapsamında 21 dağcı zirve yaptı.

01.02.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen geleneksel Süphan Dağı Kış tırmanışı kapsamında 21 dağcı zirve yaptı.

Değişik illerinden gelen 2'si kadın 21 dağcı sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin en yüksek 3'üncü dağı olan Süphan Dağı'na tırmanışa geçti. Dağıclar, 7 saatlik zorlu yürüyüş ardından 4 bin 58 metre yükseklikteki, Süphan Dağı zirvesine çıkmayı başardı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Organizasyon Kurulu üyesi Korkut Güven, Adilcevaz'dan yola çıkan 21 dağcının, ilçeye bağlı Aydınlar Beldesi Kışkılı Köyü'nde bulunan 2 bin 700 metre yüksekliğindeki At Yaylasına çıkıp kamp kurduklarını anlatarak, şöyle dedi:

"Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun geleneksel hale getirmiş olduğu Süphan Dağı Kış tırmanışını zorlu hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştirdik. Her sene olduğu gibi inşallah bu senede Adilcevaz'ı ve Süphan Dağını turizme kazandırmaya ve dikkatleri bu bölgeye çekmeyi başarmışızdır. Yerli ve yabancı turistlerin buralara gelmesi hem ülke ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sunacaktır."

Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Başkanı Adem Gül ise, Süphan Dağı'nın tırmanış açısından ideal koşullara sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ayrıca bölgemiz güvenlik açısından, herhangi bir sorun taşımıyor. Bu nedenle dağa tırmanmak isteyenler, gönül rahatlığıyla ilçemize gelebilirler. Bu konuda biz dernek olarak kendilerine rehberlik ve diğer konularda destek sunmaya hazırız. Süphan Dağı'na yapılan tırmanışlar ilçemiz için büyük önem taşıyor. Etkinliğimizi zirveye taşıdığımızdan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum." - Adlicevazbitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 21 Dağcı Süphan Dağı'na Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement