23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bayram Afganistan'da coşkuyla kutlanıyor.

23.04.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ilinin Akça ilçesindeki Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde tören düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü Şakir Özkan Torunlar, Türkiye'nin Mezar-i Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ, Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Muslum Kuzudişli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proğramın açılış konuşmasını yapan Habibe Kadiri Kız Lisesi Müdürü Serap Şen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yarınların güvencesi çocuklara hediye etmesinin hem dünyada bir ilki oluşturduğunu hem de gelecek nesillere verdiği önemi ifade ettiğini söyledi.

Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk ile dayanışmanın en anlamlı ve kalıcı örneği olan Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde 23 Nisan coşkusunu kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Şen, "Okulumuzun değerli öğretmenleri, Afganistan'ın geleceğini imar edecek olan, milletin dini ve milli değerlerine saygılı, pozitif ilimlere hakim, tarihinden onur duyan ve ders alan genç nesiller yetiştirmek için çalışmaktadır" dedi.

Başkonsolos Yeşildağ da 23 Nisan'ın, Türk milletinin esaret altına girmeyeceğini ve egemenliğinin kendisine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği günün yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bu önemli günün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk tarafından, geleceğin umutları olan çocuklara armağan edildiğini dile getiren Yeşildağ, bayramı Afganistan çocuklarıyla Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde kutlamanın çok özel olduğunu vurguladı.

Yeşildağ, Türkiye olarak yapılan yardımları, Afganistan huzurlu, müreffeh günlere ulaşıncaya kadar ve Afgan halkının istediği sürece devam ettirmeye kararlı olduklarını, bu çabaların özünde de çocukların olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, halk oyunları gösteri sundu, şarkılar seslendirerek şiirler okudu. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement