28 Şubatlar Binyıl Sürmez" Programı - Son Dakika
Güncel

28 Şubatlar Binyıl Sürmez" Programı

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı Leyla Şahin Usta, "28 Şubat, zulmün yanı sıra bir direnişin adıdır.

28.02.2015 16:48

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı Leyla Şahin Usta, " 28 Şubat, zulmün yanı sıra bir direnişin adıdır. Yanlışa 'yanlış' diyen, onu düzeltmek için yıllarını harcayan insanların mücadelesinin de tarihidir" dedi.

Usta, "Bir daha asla yaşanmaması için, doğru ile yanlışın ayrılabilmesi için gelin hep birlikte 28 Şubat'ı bir daha hatırlayalım, hatırlatalım" sloganıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenledikleri, "28 Şubatlar Binyıl Sürmez" programındaki konuşmasında, 28 Şubat'ta dindar insanların büyük sıkıntılar çektiğini söyledi.

Yapılan zulümlere karşı yılmadıklarını ve dik durduklarını anlatan Usta, "Zalimlere karşı mücadelemizden vazgeçmedik ve bugünlere geldik. Ancak son dönemde ülkemizin birliğine, manevi değerlerimize saldırılar devam etmekte. Son dönemde yaşanan bazı olaylar, 28 Şubat'ta olduğu gibi bir olmamız sayesinde bertaraf edildi" diye konuştu.

Usta, 28 Şubat'ta siyasi operasyonların yapıldığını, inancından dolayı vatandaşların düşman edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanların en temel hakları elinden alındı. Bununla da yetinilmedi, ülkenin maddi ve manevi olarak içi boşaltıldı. Ancak 'binyıl sürecek' dedikleri bu süreç kısa sürede son buldu. 28 Şubat, zulmün yanı sıra bir direnişin adıdır. Yanlışa 'yanlış' diyen, onu düzeltmek için yıllarını harcayan insanların mücadelesinin de tarihidir."

Türkiye'nin artık yeni bir döneme girdiğini dile getiren Usta, "Artık darbeci zihniyet yargılanıyor. Zorla, zorlamayla özgür iradenin çiğnenmesine izin verilmemektedir. Kadınlarımız artık her yerde güçlü şekilde boy gösteriyor. Kimse acılar üstünde iktidar olamaz. Haksızlıkla, eğitimsizlikle, insan iradesine, özgürlüğüne, malına ve canına kastedenlerle mücadele etmenin en asli vazifemiz olduğunu düşünüyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

AKDER olarak yeni nesillere örnek olmak için çalıştıklarını aktaran Usta, "Artık mağdur olarak değil, emek vermiş, mesleğini eline almış  mühendis, memur, avukatlar olarak bilinmek ve tanınmak istiyoruz. Yıllardır yürüdüğümüz bu yolda bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Notlar

Programın başında, 28 Şubat ve sonrasında yaşananların yer aldığı görüntü izlettirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sunumu izlerken duygulandığı gözlendi.

Etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken zaman zaman "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Erdoğan da "Asıl biz sizlerle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.

AKDER Başkanı Usta, etkinliğin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde Arapça "La ilahe illallah" yazan tablo hediye etti.

Erdoğan da Usta'ya teşekkür ederek, "Biliyorsunuz Endülüs sarayının kubbesini çevreleyen hatlar vardır. Onlarda tekrar tekrar 'La galibe illallah' yazar. Çünkü Allah'tan başka galip yoktur. Tek galip Allah'tır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubatlar Binyıl Sürmez' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement