29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kortej yürüyüşünden detaylar Tören alanından genel görüntüler Vali Tahir Büyükakın'ın konuşması Resmi geçitten detaylar BİLECİK - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2017 18:47

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kortej yürüyüşünden detaylar

Tören alanından genel görüntüler

Vali Tahir Büyükakın'ın konuşması

Resmi geçitten detaylar BİLECİK - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik'te düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndan Edebali Stadı'na kadar protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü düzenledi. Daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik Edebali Stadyumunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bilecik

Bilecik'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan Edebali Stadı'na kadar protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü düzenledi. Burada devam eden törende, Büyükakın ve Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, bugünün milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en güçlü şekilde hissedildiği, cumhuriyet için ortak değerlerin etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü olduğunu belirtti.

Milletçe, tarihin her döneminde çetin mücadeleler vererek, milli birlik ve beraberlikten aldıkları güçle istiklal ve istikbali korumayı bildiklerini ifade eden Büyükakın, şöyle dedi:

"Üzerinde yaşadığımız ata yadigarı bu topraklar, Bilecik toprakları da buna şahittir. Bugün, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız."

Büyükakın, konuşmasının ardından gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı.

Tören, şiirlerin okunması, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu'nun konseri, halk oyunu gösterisi, branşlarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle tamamlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement