8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Eski Enerji Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, son 15 yılda kadınların Türkiye'de hak ettikleri değeri ve yeri AK Parti'yle daha fazla bulduğunu ifade ederek "Gerekli çalışmalar yapıldı.

08.03.2017 20:47

Eski Enerji Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, son 15 yılda kadınların Türkiye'de hak ettikleri değeri ve yeri AK Parti'yle daha fazla bulduğunu ifade ederek "Gerekli çalışmalar yapıldı. Bunlar yeterli değil. Daha fazlası da yapılacaktır." dedi.

AK Parti Brüksel Temsilciliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Katılımcı kadınlara beyaz gül verilen etkinlikte konuşan Yıldız, kadınların dünyada ezilenler sınıfından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Son 15 yılda kadınların Türkiye'de alması gereken değeri ve yeri AK Parti'yle daha fazla bulduğunu ifade eden Yıldız, "Gerekli çalışmalar yapıldı. Bunlar yeterli değil. Daha fazlası da yapılacaktır. Siyasette, sosyal hayatta sesi daha gür çıkan kadınların olması gerekiyor." diye konuştu.

" Suriye'deki kadınlara gereken önem verilseydi savaşın çehresi değişirdi." diyen Yıldız, böyle bir anlayışın uygulamaya dökülmesinin önemine dikkat çekti.

"İnsanlar doğru şeylere oy verir"

Referanduma da değinen Yıldız, FETÖ'nün darbe girişimini hatırlatarak "Bu, ülkenin demokratik şekilde yükselerek geldiği bir 15 yıllık tecrübesini bitirme girişimidir. Kimse kimseye kara kaşı gözü için oy vermez. Doğru şeylere oy verir. Biz daha çok doğru yapmaya mecburuz. Türkiye'de istikrarı oluşturması gereken, iktidar partisidir. Ancak o istikrarı muhafaza etmesi gerekenler; iktidar, muhalefet, STK'lar yani toplumun tüm katmanlarıdır." ifadesini kullandı.

"Sizin kıymetinizi en iyi bilen parti AK Parti"

AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz de AK Parti'nin, kadın hareketi açısından önemli bir parti olduğunu söyledi. Bu anlayışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı ile başladığını belirten Açıkgöz, "Sizin kıymetinizi ey iyi bilen partinin AK Parti olduğunu düşünüyorum. İktidara geldiğimizde kadınların iş gücüne katılımı yüzde 20'yken şimdi yüzde 27'ye çıktı. Bu önemli bir artış." dedi.

Ev kadınlarına destek talebi

Etkinliğe katılan kadınlardan yazar Fatma Yardımsever Hakalmaz, Kadınlar Günü'nün, sadece bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek "Kadınlar, birçok iş yapmasına rağmen hiçbir hakka sahip değil. Burada öyle, Türkiye'de de öyledir. Ev hanımlarına da destek verilmesi gerekiyor. Onlara hem maddi katkı yapılması ve hem de eğitimlerine yardımcı olunması gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement