ABD Başkanı Biden, Filipinler Devlet Başkanı ile görüşecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD Başkanı Biden, Filipinler Devlet Başkanı ile görüşecek

ABD Başkanı Biden, Filipinler Devlet Başkanı ile görüşecek
21.04.2023 18:11

ABD Başkanı Joe Biden, Hint-Pasifikteki işbirliklerini artırmayı hedefleyerek 1 Mayıs'ta Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr ile bir araya gelecek. Görüşmede ABD-Filipinler ittifakının güçlendirilmesi, ekonomik işbirliği, temiz enerji dönüşümü, iklim değişikliğiyle mücadele gibi konular ele alınacak. Ayrıca uluslararası hukuku koruma ve Hint-Pasifik bölgesinde özgür ve açık bir ortam destekleme çabaları da masaya yatırılacak.

NEW Hint-Pasifik'teki işbirliklerini artırmayı hedefleyen ABD Başkanı Joe Biden, 1 Mayıs'ta Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr ile bir araya gelecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklamasında Biden'ın 1 Mayıs'ta Filipinler Devlet Başkanı Marcos'u Beyaz Saray'da ağırlayacağını duyurdu.

Biden'ın, görüşmede ABD'nin Filipinler'in savunmasına kararlı bağlılığını yineleyeceğini belirten Jean-Pierre, liderlerin uzun zamandır devam eden ABD-Filipinler ittifakını güçlendirme çabalarını masaya yatıracaklarını aktardı.

Jean-Pierre, tarafların ekonomik işbirliği, iki ülke halkları arasındaki bağları kuvvetlendirme, temiz enerji dönüşümü, iklim değişikliğiyle mücadele gibi konuları da görüşeceğini bildirdi.

Sözcü, iki liderin bölgesel konuların yanı sıra uluslararası hukuku koruma, özgür ve açık Hint-Pasifik'i destekleme çabalarını da ele alacakları bilgisini paylaştı.

Çin ile çatışma değil rekabeti hedeflediklerini sıklıkla dile getiren Biden, 26 Nisan'da da Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u başkent Washington'da ağırlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Başkanı Biden, Filipinler Devlet Başkanı ile görüşecek - Son Dakika


Advertisement