Acılı Baba İsmail Taşkıran Konuştu: 'Biz Kimseyi Linç Etmedik' - Son Dakika
Güncel

Acılı Baba İsmail Taşkıran Konuştu: 'Biz Kimseyi Linç Etmedik'

Acılı Baba İsmail Taşkıran Konuştu: \'Biz Kimseyi Linç Etmedik\'

Baba taşkıran, mahallede her gün korsan gösteri olduğunu, bu nedenle mağdur olup arada kaldıklarını, ağır yaralanan şoför için de çok üzüldüklerini kaydetti.

19.11.2013 12:39

Adana'da PKK yandaşları tarafından yapılan korsan gösteri sırasında taş atılarak yaralanan belediye otobüsü şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybederek ölümüne neden olduğu çocuğun babası İsmail Taşkıran, "Benim oğlum korsan gösteriye katılmadı. Biz asla böyle bir gösterinin içinde yer almayız, şoförü de linç etmedik" dedi.Edinilen bilgiye göre, 17 Kasım günü merkez Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi'nde PKK yandaşları yol kapatıp gelen araçlara taş attığı sırada caddeye giren Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Levent-Balcalı hattında çalışan otobüsünün taşlanması sonucu şoför Ali K. ağır yaralanınca kamyonete çarparak durup, 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'ın ölümüne neden olmuştu.

"ÇIKAN HABERLER GURURUMUZU İNCİTTİ"

Baba İsmail Taşkıran oğlunun ölümünden sonra çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve gururunu rencide ettiğini belirterek, "Benim oğlum olay günü evimiz Çukurova Caddesi'ne yakın olduğu için oradaydı. Hatta büyük oğlum olaylar çıktığı için kardeşlerini yola çıkmaması konusunda uyardı. Ancak küçük oğlum olaylar çıktığı için evine gelemediğinden kendisine zarar gelmemesi için yol kenarında park halinde bulunan bir kamyonetin arkasına saklanmış. Bu sırada belediye otobüsü caddeye girince korsan gösteri yapanlar otobüsü taşlamaya başlamış. Atılan taşlar otobüs şoförünün kafasına geldiği için bayıldığından direksiyon hakimiyetin kaybedip oğlumun saklandığı kamyonete çarpınca, oğlum da kamyon ile duvar arasında kalarak can vermiş" dedi.

Bazı televizyon ve gazetelerde otobüs şoförünün ölen çocuğun yakınları tarafından linç edilmek istendiğini ve kendilerinin de korsan gösteriye katıldığı yönünde haberler çıktığına dikkat çeken baba Taşkıran, "Bizim korsan gösterinin içinde olmamız mümkün değil. Biz vatanına, milletine bağlı insanlarız. Biz bu mahalleye Türk bayrağı diken insanlarız. Ne ben ne de çocuklarım korsan gösteriye katılmaz. Oğlum öldükten sonra da otobüs şoförünü linç ettiğimiz yalan. Biz otobüs şoförünü girmedik korsan gösteri yapanlar taşlayıp adamı yaralamış. Yaralanıp kendini kaybettikten sonra oğluma vurmuş. Biz dün şoförün yoğun bakımda olduğunu öğrendik çok üzüldük. Sonuçta o bize hizmet için burada. Bizim şoförü linç etmemiz söz konusu değil. Bu Allah'ın takdiri, burada ne devlet suçlu ne onlar suçlu" şeklinde konuştu.

"BİZ MAHALLEDE ORTADA KALDIK"

Mahallede her gün korsan gösteri olduğunu anlatan baba Taşkıran, "Yolu kapatıp eylem yapıyorlar biz zarar görüyoruz. Molotof atıyorlar, evimizi yakıyorlar, taşlıyorlar biz zarar görüyoruz. Polis geliyor bunlara biber gazı atıyorlar, biz zarar görüyoruz. Biz ortada kaldık artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devlet de haklı, onlar da kendilerine göre haklı bir şey diyemiyorum" diye konuştu.

Taşkıran, şöyle devam etti:

"Bu olaylarda benim oğlum hayatını kaybetti, başka bir olayda başka yakınlarım hayatını kaybedecek. Suçumuz olmadığı halde bedeli biz ödüyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Biz burada eziliyoruz, ölümler artarsa Allah muhafaza biz de öldürmeye başlayacağız. Bizim de üçüncü şahıslardan farkımız kalmayacak. Herkes bir ateşe düşmüş soğutması gerekenler yok ortada."

Taşkıran, çocuğunu dün Asri Mezarlık'ta toprağa verdiğini, geride 6 erkek çocuğu kaldığını, 1 ay sonra 8. çocuğunun dünyaya geleceğini söyledi.

FATİH KEÇE

ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Acılı Baba İsmail Taşkıran Konuştu: 'Biz Kimseyi Linç Etmedik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement