Afrikalı Öğrenciler Horon Oynadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afrikalı Öğrenciler Horon Oynadı

15.05.2017 11:05

Trabzon Taka Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği Türk halk müziği konserinde, Afrikalı öğrencilerin oynadığı horon büyük beğeni topladıTrabzon Taka Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki Türk halk müziği konseri düzenledi.

Trabzon Taka Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği Türk halk müziği konserinde, Afrikalı öğrencilerin oynadığı horon büyük beğeni topladı

Trabzon Taka Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki Türk halk müziği konseri düzenledi.

Konserde, şef Ömer Akın'ın yönettiği koro, Trabzon'un yanı sıra Ankara, Sivas, Diyarbakır, Elazığ ve Isparta yörelerinden türküler seslendirildi.

Konserde, Trabzon yöresi türkülerine Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğrenim gören Afrikalıların oluşturduğu horon ekibi de eşlik etti.

Afrikalı öğrencilerin horon oyunu, konser izleyicilerince ayakta alkışlandı.

Etkinlik sonunda, koro şefi Akın'a plaket, halk oyunları usta öğreticisi Nuray Gürçınar'a da çiçek takdim edildi.

Trabzon Taka Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmet Sadi Ülker, konserle ilgili yaptığı açıklamada, derneğin 2002 yılında kurulduğunu belirterek, halk oyunları çalışmalarıyla kendini gösteren bir kuruluş olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrikalı Öğrenciler Horon Oynadı - Son Dakika


Advertisement