Afyon'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Afyon'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Afyon\'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Afyonkarahisar'da düzenlenen bir operasyonda, akaryakıt istasyonlarına kaçak yakıt sattıkları iddiasıyla 6 kişi yakalandı.

12.09.2013 16:03  Güncelleme: 09:43

Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 135 ton kaçak akaryakıtın piyasa değerinin 15 milyon lira olduğu belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bazı akaryakıt istasyonlarına kaçak akaryakıt satan bir firma olduğu ihbarını alan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yakıt getiren tankerleri takibe aldı. Yerel firmanın tankerlerinin akaryakıt satan firmalarla aynı olmadığını saptayan ekipler, Organize Sanayi Bölgesi ve Çevre Yolu üzerinde bulunan 3 akaryakıt istasyonuna önceki gün operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında kaçak akaryakıt getirdiği iddia edilen firma da istasyonlardan birine akaryakıt boşaltıyordu. Akaryakıt istasyonu ve sağlayıcı firma, akaryakıtın yasal olduğunu, kaçak olmadığını savundu. Yakıttan numune alarak Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'na gönderen emniyet ekipleri, kaçak olduğu tespit edilen 135 ton akaryakıta el koydu. El konulan akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 15 milyon lira olduğu belirtildi.

Kaçak akaryakıtı temin etme ve satma iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli, bugün öğle saatlerinde polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Afyonkarahisar'ın yanı sıra Kütahya, İzmir ve Uşak'ta da akaryakıt istasyonlarına satış yaptıkları öne sürülen şüpheliler, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement