Afyon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Afyon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Afyon\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Afyon'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı AFYONKARAHİSAR'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

28.08.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

AFYONKARAHİSAR'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla Anıtpark önünde düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Halil Ürün ve Ali Özkaya, MHP'li Mehmet Parsak, CHP'li Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, protokol üyeleri tören başlamadan önce Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin planlarının yapıldığı Zafer Müzesi'ni gezdi. Tören top atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye'nin zor günlerden geçildiğini, bin bir zorluklarla kurulan Cumhuriyet rejimini, çağdaş muasır devletler düzeyine çıkarma ve demokrasiyle taçlandırma idealine bağlı kalma iradesinin, içte ve dıştaki hain işbirlikçiler tarafından zaaf gibi algılandığını belirtti.

STK VE SANATÇILARA YÜKLENDİ

Temel hak ve özgürlükleri genişletmek için atılan her adımdan, menfaati bozulan kesimlerin rahatsız olduğunu ifade eden Çoban, "Onların kolay kontrol edebildikleri kırılgan bir devlet düzeni işlerine gelmektedir. Her fırsatta kendilerine sağlanan demokratik imkanları, sosyal düzeni bozma amacıyla suiistimal etmektedirler. Sanayileşmede yavaş kaldığımız için batıdaki özgürlüklerin dinamosu sayılan burjuvazi ve işçi sınıfı bizde etkili olamamıştır. Bu tuhaf durumun acı ve dikkat çekici tarafı ise demokratik kazanımları savunması gereken sivil toplumun, aydınların, medyanın, sanat dünyasının, sendikaların ve sanayicilerin bazılarının bütün bu haklarla gelişen huzur ve sükun ortamını kendi varlıkları için tehdit olarak görmeleridir" diye konuştu.

Terör olaylarına ve Güneydoğu'da bazı belediyelerin özerklik ilan etmesine de tepki gösteren Başkan Çoban,

"Eli kanlı terör örgütünün aylardır ısrarla sürdürdüğü isyan ve başkaldırı çağrısına milletimiz karşılık vermemiştir. Yerel yönetimlerin sözde özerklik ilan etmeleri, demokrasiyle ilgili bir şeylerin yanlış anlaşıldığını göstermektedir. Doğusuyla, batısıyla toplumun her ferdi, her şeyin farkındadır. Barışın ve huzurun mimarinin kimler olduğunu bilmektedir. Bu vatanı bizlere emanet eden ecdadımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum, ruhları şad olsun, şühedanın aziz hatırası ve bizlere emaneti Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar olsun" dedi. Kutlamalar, mehter takımının gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement