AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"(İsrail'in Gazze saldırıları) Bütün bu gelişmelerin merkezinde Türkiye’nin duruşu yine zalim kim olursa olsun bu ister Müslüman olsun ister başka dine mensup olsun Türkiye’nin temel anlayışı zalim kimse onun karşısında yer almaktır” “Kesinlikle mezhep taassubunun bölgeye bu İslam alemine hiçbir faydası.

13.07.2014 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin, "Bütün bu gelişmelerin merkezinde Türkiye'nin duruşu yine zalim kim olursa olsun bu ister Müslüman olsun ister başka dine mensup olsun Türkiye'nin temel anlayışı zalim kimse onun karşısında yer almaktır" dedi.

Gül, bir iftar programına katılmak üzere geldiği Kırıkkale'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün etrafa bakıldığında İslam aleminin çok buhranlar içerisinde, elim hadiseler içerisinde olduğunu  belirterek, "Maalesef insanlar yürekleri kan ağlayarak izliyoruz. Hemen yanı başımızda daha önceleri Osmanlı Devleti toprakları iken huzur içerisinde hangi dine mensup olursa olsun, hangi ırka ait olursa olsun yüzyıllarca barış ve huzur içeresinde yaşayan bir Gazze'de Filistin'de bugün kan gövdeyi götürüyor" diye konuştu.

Gül, Gazze'de küçücük yavruların babasız ve annesiz kaldığını ya da cennete gittiklerini söyledi.

" Mısır'da darbe girişimi olurken, Gazze'de zulümler yapılırken, Irak'ta da bir mezhep taassubu içinde birtakım gelişmeler olurken, Suriye'de kendi vatanlarından yüz binlerce insan sürülürken maalesef batı demokrasisi diye ortaya çıkan dünyanın sessiz kalmasının da ayrıca düşündürücü ve üzücü bir tablo olduğunu" anlatan Gül, "Bütün bu gelişmelerin merkezinde Türkiye'nin duruşu yine zalim kim olursa olsun, bu ister Müslüman ister başka dine mensup olsun Türkiye'nin temel anlayışı zalim kimse onun karşısında yer almaktır" ifadesini kullandı.

Gül, bugün Irak'ta öldüren de öldürülen de "Lailahe illallah" derken aslında yaşanan şeyin mezhep taassubu ve din adına yapılan en kötü istismar olduğunu belirtti.

Bugün Türkiye bölge halkının, bölgedeki bu güçleri defalarca ikaz etmesinin yerinde olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getiren Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne Şiilik ne Sünnilik yapmak doğru bir yaklaşımdır, doğru bir şeydir. Kesinlikle mezhep taassubunun bölgeye bu İslam alemine hiçbir faydası olmayacağı gibi kandan, kardeş katliamından başka bir şey getirmez. Allah korusun bu Avrupa'daki mezhep savaşlarına dönecek şekilde İslam'ın kendisini temsil anlamında da çok kötü sonuçlara, yanlış sonuçlara götürülebilir. Türkiye gerekli uyarılarını yine yapacak. Umarız, dileriz, dua ederiz ki bu ramazandaki yaşadığımız acı hadiseler sona ersin." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement