Akdeniz Üniversitesi'nde Mezuniyet - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi'nde Mezuniyet

Akdeniz Üniversitesi\'nde Mezuniyet

Akdeniz Üniversitesi'nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olan 7 bin 853 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.

23.06.2012 13:04  Güncelleme: 13:28

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olan 7 bin 853 öğrenci, mezuniyet coşkusunu Ayna konseri ile yaşadı.

Törene Vali Yardımcısı Nuri Ziya Türkdoğan, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, mezun olan öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı. Tören, 17 fakülte, 4 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve Antalya Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan öğrencilerin kortej geçişiyle başladı. Kortejde en son sırada yer alan Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin taşıdığı 'Adalet Yine En Son Geldi' pankartı dikkati çekti.

ENGELLİ ÖĞRENCİ ALKIŞ TOPLADI

Törende Adalet Meslek Yüksekokulu Birincisi Emir Deniz, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Birincisi Hüseyin Telefon ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı öğrencisi engelli Makbule Güldöğdü birer konuşma yaptı. Makbule Güldöğdü'nün konuşması uzun süre alkışlandı. Makbule Güldöğdü mezuniyetinin kendisi açısından önemine işaret ederek, Bu akşam benim için ayrı bir önemli. Çünkü okul aşığı biri olan uzun zamandır hayalini kurduğum bir noktadayım şuan. Hayat hep bir mücadelenin içine sürükledi beni, ancak önüme gelen engelimden daha çok, eğitim hayatıma engel olan kişilere rağmen, yılmadan hedeflerimin peşinde mücadele ettim. Mezun olmak en çok gerçekleştirmek istediğim amaçtı. Bu amacı gerçekleştirmek ayrı bir mutluluk diye konuştu.

Törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise insanlığın en önemli zenginliğinin bilgi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi

Bilgiyi kullanan, bilgiyi rehber edinen asla çağı yakalama derdi ve sıkıntısına düşmemiştir. Çünkü, çağı belirleyen bilgiyi kullanan güçlü toplumlardır. Bir zamanlar, 20. Yüzyıl'ın başlarında 'Artık Türk öldü, cenazesini kaldırmak lazım' diyen Batılı devletlere karşı ölmediğimizi, kıyamete kadar var olacağımızı gösteren atalarımız tarihi değiştirmiştir. İdealimiz çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstünde olan ve dünyada herkesin gıpta ettiği, imrendiği, saygı duyduğu, adil, barışçı bir Türkiye ve insanlık için değerler yaratan bir Türk toplumu haline gelebilmektir. İşte bunun yolu da kendimize inanmaktan ve güvenmekten geçiyor. Tarih boyunca yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır.

ÖLEN ARKADAŞLARINI UNUTMADILAR

Konuşmaların ardından sahneye AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri sahneye çıktı ve 'çifte telli' adlı oyunlarını sergiledi. Törende, hayırsever vatandaşlara AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından teşekkür plaketleri verildi. Ardından da fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve Antalya Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan öğrenciler sahneye çağrıldı. Okullarını birincilikle bitiren öğrenciler AÜ Yaş Kütüğü'ne plaket çakarken, dereceyle mezun olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet coşkusunun yaşandığı törende duygusal anlar da yaşandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencileri 'Ömer Durgut Seni Unutmayacağız' yazılı pankartla sahneye çıktı. 20 haziran 2012 tarihinde kanser sonucu hayatını kaybeden 4. sınıf öğrencisi arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşayan öğrenciler göz yaşlarını tutamadı.

ÖĞRENCİLER 'AYNA' KONSERİ İLE COŞTU

Gecenin sonunda ise Ayna grubu sahneye çıktı. Grubun unutulmaz şarkısı 'Biz Akdenizliyiz' eşliğinde coşan öğrenciler, şarkının bitiminde kep fırlatarak mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi'nde Mezuniyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement