Akhisar'da En Güzel Güvercinler Seçildi - Son Dakika
Güncel

Akhisar'da En Güzel Güvercinler Seçildi

Akhisar\'da En Güzel Güvercinler Seçildi

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde düzenlenen 'Güvercin Güzellik Yarışması'nda, 5 kategoride 150 güvercin yarıştırıldı.

14.06.2015 18:32

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde düzenlenen 'Güvercin Güzellik Yarışması'nda, 5 kategoride 150 güvercin yarıştırıldı. Yarışmada dereceye giren kuşların sahiplerine, çeşitli ödüller verildi.

Akhisar Güvercin Sevenler Derneği'nce düzenlenen, Akhisar Belediyesi'nin destek verdiği güvercin güzellik yarışmasına; Manisa, Salihli, Turgutlu, İzmir, İstanbul, Gönen, Balıkesir ve Uşak gibi birçok kentten çeşitli cinslerde 150 güvercinle katılım sağlandı. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salon'da gerçekleştirilen etkinlikte güvercinler; 'hünkari', 'altınbaş', 'siyah şeş', 'siyah karabaş' ve 'mavi karabaş' olmak üzere beş ayrı kategoride yarıştı. Yarışma öncesi Dernek Başkanı Salim Tamer, Yardımcısı Mümin Piliç ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çekilişte, güvercin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

HER YIL DÜZENLEME HEDEFİ

Yarışmayla ilgili konuşan Dernek Başkanı Salim Tamer, "Akhisar bölgemizde birçok güvercin seveni mevcut. Yeni bir oluşum içindeyiz. İlk kez düzenlediğimiz etkinliği, gelecek yıldan itibaren Çağlak Festivali'nde her yıl düzenlemeyi planlıyoruz. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

Ardından jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu hünkari mısır satanet kategorisinde birinciliği Ömer Bozkuş, iki, üç ve dördüncülüğü Yaşar Demirkaya'nın güvercinleri elde etti. Hünkari Mısır Blondonet kategorisinde birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncülüğü Ömer Bozkuş aldı. Altınbaş kategorisinde birinciliği Hüseyin Kıcırlı, ikinciliği Mümin Hızlı, üçüncülüğü Hüseyin Kıcırlı ve dördüncülüğü Mümin Hızlı kazandı. Siyah şeş kategorisinde birinciliği Atilla Korkmaz, ikinciliği Mehmet Hasan Ali, üçüncülüğü Buğra Tosyalı ve dördüncülüğü Atilla Korkmaz kazandı. Siyah Karabaş kategorisinde birinci ve ikinciliği Murat Taşpınar, üçüncülüğü Timur Kaya ve dördüncülüğü İsmail Topuz elde etti. Mavi karabaş kategorisinde birinciliği Hakan Tokcan, ikinciliği Demir Ali İlkel, üçüncülüğü Necdet Çağan ve dördüncülüğü Şehmuz Yeşil kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin verdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akhisar'da En Güzel Güvercinler Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement