Akil İnsanlar Heyeti, Kütahya'da Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti, Kütahya'da Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Buluştu

Akil İnsanlar Heyeti, Kütahya\'da Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Buluştu

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, Avni Özgünel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Fuat Keyman, Kütahya'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

27.04.2013 18:05

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, Avni Özgünel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Fuat Keyman, Kütahya'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Heyet bugün kaldıkları otelde 43 sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla toplantı yaptı. Toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden bir kısmı süreçle ilgili bazı endişelerini, bir kısmı da destekledikleri noktaları dile getirdi.

Heyet başkanı Tarhan Erdem yaptığı konuşmada terörle ilgili hazırlanan yargı paketinin önemli olduğunu söyledi. Erdem, "Terörle ilgili yargı paketi önemlidir. Paket yargıyı esnek hale getirmemiştir. Daha iyi bir hale getirmiştir. Savaşla hak alacağına inanan insanlar varsa masaya oturmaz. Türkiye Cumhuriyetinde ender rastlanan bir durumla karşı karşıya gelinmiştir. Bana sorduğunuz şu mu olacak bu mu olacağın cevabı bende de yoktur, arkadaşlarımda da. Bu sürecin faydalı olup olmayacağını halkımız 5-6 ay sonra değerlendirecek" diye konuştu.

YALÇINDAĞ: ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Arzuhan Doğan Yalçındağ ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Akil İnsanlar toplantılarında ben de çok şeyler öğreniyorum. Bu toplantıları çok önemsiyorum. Biz bir rapor hazırlayacağız. Hazırlayacağımız rapor tamamen sizden topladıklarımızdan olacak. Keşke bir çok meselelerde de böyle toplantılar yapılsa diyorum. Bu teklif geldiğinde hem insani, hem de milli bir görev olarak kabul ettim. İnşallah iyimser olmamızın karşılığını iyi görürüz. Ama neden buradayız. Çocuklar ölmesin istiyoruz. Bana göre Türkiye demokratikleşmiş bir ülke, oraya AŞ iş gittiğinde bence bu ayrımcılık düşünceleri de azalacak. Benim yola çıkışım budur. Yarın askere gidecek çocuğu olan herkes tedirginlik yaşıyor. Ben de bir anneyim. Çocuklar ölmesin diye yineliyorum. Eğer bunu aşabilirsek, Türkiye bambaşka bir noktaya gelecek. Hakikaten huzurlu ve refahı artmış bir ülke olacak. Bir de doğuya işi ve aşı götürürsek bu tür sorunların çok çok azalacağını düşünüyorum" dedi.

KEYMAN: SÜRECİ ÖNEMSİYORUM

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti üyelerinden Fuat Keyman, Fehmi Koru ve Fadime Özkan da toplantıda konuşma yaptı. Fuat Keyman süreci önemsediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu süreç Türkiye için önemli bir süreç kanın durması, kutuplaşmadan çıkılması önemlidir. Siyasi parti projesi değildir. Devletten aldığım için teklifi kabul ettim. Bunun içinde hükümet ordu, polis, bakanlık vardır. Bu toplantılar Türkiye'nin her yerinde yapılıyor. Buradan Türkiye panoroması çıkacak. Bu çok değerli bir projedir, bunu benimsiyorum. Beklediğimizden çok destek de gördük. Endişe edenler de var, destek de var. Hepimiz endişeli olursak, bir yere gidemeyiz. Biz nehrin yarısını geçtik. Türkiye'de kanın durmasını istiyoruz. Silahla bir şey söylemenin zamanı geçmiştir. Artık siyaset olarak fikirler konuşulacaktır. Acaba bölünüyor muyuz? diyorlar hayır bölünmüyoruz. Türkiye daha güçlü bir ülke olacak" dedi.

ÖZGÜREL, VAZİFE MALULÜNÜ EVİNDE ZİYARET ETTİ

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel toplantı sürerken 1988 yılında vatani görevini er olarak yaptığı Siirt'te operasyona giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanıp felç kalan vazife malulü Seyhan Kasal'ı Fatih Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

Seyhan Kasal süreçle ilgili gazilerin de görüş alınarak daha sağlıklı bilgi verilmesini istedi. Avni Özgürel daha sonra toplantının yapıldığı otele döndü.

Özgürel sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptıkları toplantıya katılmayan otel dışında bekleyenlerden 6 kişi içeriye davet etti. Avni Özgürel ve Heyet Başkanı Tarhan Erdem bu kişilerle toplantı salonunun yanındaki başka bir salona geçip süreçle ilgili karşılıklı konuşma yaptı.

KA,OK(EK/ESM) - Kütahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti, Kütahya'da Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement