YRP'ye bayram ziyareti: 'Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok' - Son Dakika
Güncel

YRP'ye bayram ziyareti: 'Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok'

AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız başkanlığındaki heyet, Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) bayram ziyaretinde bulundu. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, seçimlerde YRP'nin AKP'nin belediye kaybetmesine neden olmadığını belirterek, 'Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok' dedi.

11.04.2024 13:48  Güncelleme: 13:54

HABER: MEHME OFLAZ KAMERA: BERKİN GÜLSOY

AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız başkanlığındaki heyet, Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) bayram ziyaretinde bulundu. Sohbet sırasında  "Biraz da siyasete girelim" diyen YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin "Seçimlerde çok şükür başarı yakaladık üçüncü parti olduk. Televizyonda izlediğimiz AKP taraftarı birçok gazeteci şunu söylediler; 'Hiçbir yerde YRP yüzünden AKP belediye kaybetmedi.' Biz bundan rahatladık, mutlu olduk. Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok çok şükür" diye konuştu.

YRP'de, bayramlaşmak amacıyla gelen heyetleri, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, STK ile İlişkiler Başkan Yardımcısı Seçim Aydın, Kadın Kolları'ndan Kevser Vural Yıldız ve Ayşegül Kapukaya'dan oluşan heyet ağırladı.

YRP'yi sırasıyla Zafer Partisi, Vatan Partisi, AKP, MHP ve DEVA Partisi heyetleri ziyaret etti.

"RAHATLADIK, MUTLU OLDUK"

YRP'yi, AKP'den Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Derya Öztekin, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Salih Aydın ziyaret etti.

Zeynep Yıldız, heyetini takdim ederken, "Bizler genç bir heyet olarak karşınızdayız. Yolda gelirken fark ettik ki hepimiz akranız, 1992 doğumluyuz" ifadelerini kullandı. İçinde bulundukları binanın kendilerinde olumlu hatıraları bulunduğunu söyleyen Yıldız, "Yandaki camiyi çok net hatırlıyorum. Bu duygudaşlık, bu paylaşım, bu ortak bellek bence fevkalade değerli" diye konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ve bayram tebriklerini getirdiğini belirten Yıldız, AKP'nin çalışmalarına değindi.

Sohbet sırasında YRP Gene Başkan Yardımcısı Uğurlu, "Biraz da siyasete girelim" diyerek, "Seçimlerde çok şükür başarı yakaladık, üçüncü parti olduk. Televizyonda izlediğimiz AKP taraftarı birçok gazeteci şunu söylediler; 'Hiçbir yerde YRP yüzünden AKP belediye kaybetmedi.' Bundan biz rahatladık, mutlu olduk. Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok çok şükür" ifadelerini kullandı.

"YETKİYİ 5 YIL İÇİN ALDIK"

Öte yandan, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Kılıç ise ANKA Haber Ajansı'nın "YRP'nin İBB Başkanı Mehmet Altınöz seçimlerin ardından erken seçim kaçınılmaz dedi. Sizce bir erken seçim olmalı mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Yerel seçimlerle genel seçimleri her zaman farklı değerlendirmek gerektiğini savunduk ki bu hakikaten de böyle, siyasetin temel doğası itibarıyla da böyle. Cumhurbaşkanımız seçimlerin akabinde yaptığı balkon konuşmasında bunu ifadelendirdi. Biz milletimizden genel seçimde yetkiyi aldık ve bunu 5 yıl için aldık. Dolayısıyla milletimizin en temelde iradesine de sahip çıkmak adına da 5 yıl boyunca bunu sürdürmek en temel ödevimiz ve görevimiz olacak. Çünkü o bir emanettir. Biz de o yetkiye, o emanete sahip çıkacağız. Dolayısıyla en yüksek merciden bu ifadelendirildi ki zaten diğer muhalefet partisi paydaşları da erken seçim yönünde bir talepleri olmadığını ifade ettiler."

YRP\'ye bayram ziyareti: \'Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok\'
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel YRP'ye bayram ziyareti: 'Bizim yüzümüzden kaybettiğiniz belediye yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement