Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babaları Mekke'de - Son Dakika
Güncel

Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babaları Mekke'de

Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babaları Mekke\'de

Kafileyi ziyaren eden Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Özer: "Bizim birbirimizle anlaşabilmemiz, konuşabilmemiz, bir olabilmemiz.... Bizim elimizde olan o. Bu olanları yaptığımız zaman millet olarak her zaman başımız dik olacak"

21.02.2014 18:35

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, "Bizim birbirimizle anlaşabilmemiz, konuşabilmemiz, bir olabilmemiz... Bizim elimizde olan o. Bu olanları yaptığımız zaman millet olarak her zaman başımız dik olacak" dedi.

Başkonsolos Özer, Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarını kaldıkları otelde ziyaret etti . Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde, Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği'nce gerçekleştirilen kutsal yolculukta, son durakları Mekke'de bir otelde kalan kafileye "Hoşgeldin" diyen Özer, 1979'dan beri Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştığını ve görevinin yüzde 80'inin konsoloslukla ilgili olduğunu belirtti.

Ürdün, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Riyad'da görev yaptığını dile getiren Özer, "O zamandan bu yana devletimizin ve insanımıza bakışın ne kadar değiştiğini, o zamandan bu yana insanımızın nasıl saygıdeğer bir konuma geldiğini gördük" diye konuştu.

"Ülkemizin yükselmesine, ülkemizin kalkınmasına gayreti olan bütün insanlarımıza bizim vefa borcumuz var. Büyük Atatürk'ün ülkeyi kurmasından bu zamana kadar geçen zamanda her insanın şüphesiz bunda emeği var" değerlendirmesinde bulunan Özer, şunları söyledi:

"İnşallah daha müreffeh bir duruma geleceğiz. Daha da aziz bir duruma geleceğiz. Bunun temelinde birlikte kuvvet vardır. Askerlikte bir kara kuvvetleri var, hava kuvvetleri var, deniz kuvvetleri var. Bunların hepsi birbiriyle koordinasyon içinde, yan yana gittiklerinde bir kuvvet oluşturur. Bunlar birbirini engellemeye çalışırsa tam tersi olur. İşte milletimiz bütün renkleriyle bütün inançlarıyla, bütün ırklarıyla... Elimizde olan bir şey değil. Kimimiz belki Arnavut olarak doğdu annesinden, kimisi Laz, kimisi Kürt olarak... Bunlar elimizde olan bir şey değil ama elimizde olan bir şey var. O, bizim birbirimizle anlaşabilmemiz, konuşabilmemiz, bir olabilmemiz. Bizim elimizde olan o. Bu olanları yaptığımız zaman millet olarak her zaman başımız dik olacak."

Özer, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a da gerçekleştirdikleri bu etkinlik dolayısıyla teşekkür etti.

Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan da Türkiye'nin her yerinden dedelerin, babaların bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi temsilen de başkonsolosumuz burada" ifadesini kullandı.

Kaçan, ziyaretinden dolayı Başkonsolos Özer'e , Alevi dedesi Celal Özer ise yolculuğun gerçekleşmesini sağlayanlara ve desteği olanlara teşekkür etti.

Ziyarette, TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı Nebil Çelebi, Başkonsolos Özer'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve Cem Vakfı adına özel bir kahve fincanı takımı hediye etti.

Başkonsolos Özer, daha sonra TÜRSAB'ın Mekke'deki ofisini Cem Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Atilla Balaban, Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, bazı Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla  ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babaları Mekke'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement