Ali İsmail ile Berkin'in Annelerine Hediye - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail ile Berkin'in Annelerine Hediye

Ali İsmail ile Berkin\'in Annelerine Hediye

Ali İsmail Korkmaz'ın büst heykelini, Kayseri'de görülecek dava öncesinde Anneler Günü hediyesi olarak, Emel Korkmaz'a verecek.

10.05.2014 11:31  Güncelleme: 12:11

Resim-heykel Sanatçısı Uygur Orhan, Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın büst heykelini, Kayseri'de görülecek dava öncesinde Anneler Günü hediyesi olarak, Emel Korkmaz'a verecek. Orhan, aynı zamanda 1 ayda yaptığı Berkin Elvan'ın büst heykelini de yine Anneler Günü hediyesi olarak kargo yoluyla anne Gülsüm Elvan'a ulaştıracağını belirtti.

Pazartesi günü Kayseri'de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde kente faaliyet gösteren Çıra Sanat Atölyesi Sorumlusu olan Resim-Heykel Sanatçısı Uygur Orhan, hem Ali İsmail'in annesine hem de Gezi olaylarında başına gaz bombası kapsülü isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın annesine, Anneler Günü hediyesi hazırladı. Yaklaşık bir aydır Ali İsmail ve Berkin Elvan'ın büst heykeli için uğraş verdiğini ifade eden Orhan, 'Öldürülen Gezi Parkı direnişçilerinin anısına yaptım. Kilden modelleri hazırladım, sonrasında alçı döküm ile son şeklini verdim. Önce Berkin Elvan'ın ardından da Ali İsmail'in büstünü 1 aylık özel bir uğraşla tamamladım. Bunu yapmak için ruhunu vermek lazım. Babam, bize 'ağaç çizeceksiniz, ağaç olacaksınız' derdi. İşte bende bir aydır onlar oldum. Hayatını kaybeden tüm Gezi Parkı direnişçilerinin heykellerini de yapmak istiyorumö dedi.

'KEŞKE ÖLDÜRÜLMESELERDİ BEN DE BÜST HEYKELİNİ YAPMASAYDIMö

Ali İsmail Korkmaz'ın davasının 12 Mayıs pazartesi günü Kayseri Adliyesi'nde görüleceğini hatırlatan Sanatçı Uygur Orhan, davaya gelmesi beklenen Anne Emel Korkmaz'a da, yaptığı Ali İsmail'in büst heykelini Anneler Günü hediyesi olarak vereceğini ifade etti. Orhan, 'O çocukları, unutmamak, unutturmamak için bu çalışmaları yaptım. Keşke öldürülmeseydiler de bende heykellerini yapmasaydım. Yaşamımızda hala olsalardı, bizle beraber olsalardı. Onların anısını yaşatmak için bu çalışmayı hayata geçirdim. İlerleyen zamanlar da daha büyüklerini de yapmayı, yani bu konuda bir anıt yapmayı planlıyorumö diye konuştu.

KAYSERİ GÖRÜLECEK İKİNCİ DURUŞMA ÖNCESİNDE ANNE EMEL KORKMAZ'A VERECEK

Orhan, Ali İsmail Korkmaz'ın büst heykelini, Kayseri'de görülecek dava öncesinde Anneler Günü hediyesi olarak, Emel Korkmaz'a vereceğini, Berkin Elvan'ın büst heykelini de yine Anneler Günü hediyesi olarak kargo yoluyla anne Gülsüm Elvan'a ulaştıracağını belirterek, 'Her iki annenin yanı sıra tüm annelerin, Anneler Günü'nü kutluyorum. Umarım bir daha çocuklar bu ve benzeri korkunç olaylarla ölmez. Herkes özgür ve demokratik bir ülkede kardeşçe yaşarö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail ile Berkin'in Annelerine Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement