Ali Öztunç'tan Ekrem İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: "Bu, Demokrasiye Bir Darbedir" - Son Dakika
Güncel

Ali Öztunç'tan Ekrem İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: "Bu, Demokrasiye Bir Darbedir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine ilişkin, “Anadolu’da bir tabir vardır; ‘Zulmün artsın, zulmün artsın ki gidesin’. Bunlar zulmediyorlar. Zulümleri artsın, defolup gitsinler artık. Az kaldı şurada, zamanı geldi. Bakın, bu bir alçaklıktır. Bu, demokrasiye bir darbedir. Darbe sadece silahla olmaz. Böyle kurgulanmış, kurulmuş hakimlerle de olur. Menfaat peşinde koşan böyle hakimlerin kararlarıyla da darbe olur” dedi.

14.12.2022 19:50  Güncelleme: 19:55

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine ilişkin, "Anadolu'da bir tabir vardır; 'Zulmün artsın, zulmün artsın ki gidesin'. Bunlar zulmediyorlar. Zulümleri artsın, defolup gitsinler artık. Az kaldı şurada, zamanı geldi. Bakın, bu bir alçaklıktır. Bu, demokrasiye bir darbedir. Darbe sadece silahla olmaz. Böyle kurgulanmış, kurulmuş hakimlerle de olur. Menfaat peşinde koşan böyle hakimlerin kararlarıyla da darbe olur" dedi.

Ali Öztunç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Öztunç, şunları söyledi:

"Siyasi bir karardır, asla hukuki bir karar değildir. Net, siyasi karar olduğu belli. Saraydan talimat gitmiştir. Hakim, bir duruşma önce çıktı dedi ki 'Ahmak sözcüğü Süleyman Soylu için söylenmiştir, bunda bir şüphe yok' dedi. Bugün geldi, 'YSK üyelerine söyledin' diye ceza verdi. Siyasi bir karardır. Asla hukuki bir karar değildir. Anadolu'da bir tabir vardır; 'Zulmün artsın, zulmün artsın ki gidesin'. Bunlar zulmediyorlar. Zulümleri artsın, defolup gitsinler artık. İmamoğlu'na siyaset yasağı getirerek, ceza vererek sanıyorlar ki bizleri korkutacaklar. CHP'nin önünü kesecekler. "Mağduruz diye geldiler, herkesi mağdur ediyorlar. Az kaldı şurada, zamanı geldi. Bunların yaptığı bu alçaklığın… Bakın, bu bir alçaklıktır. Bu, demokrasiye bir darbedir. Darbe sadece silahla olmaz. Böyle kurgulanmış, kurulmuş hakimlerle de olur. Menfaat peşinde koşan böyle hakimlerin kararlarıyla da darbe olur. Bu, demokrasiye darbedir. Biz kabul etmiyoruz. Bu karar, demokrasiye vurulmuş en büyük darbelerden birisidir, net."

Ali Öztunç\'tan Ekrem İmamoğlu\'na Verilen Cezaya Tepki: "Bu, Demokrasiye Bir Darbedir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ali Öztunç'tan Ekrem İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: 'Bu, Demokrasiye Bir Darbedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement