Aliyev ile Sarkisyan Viyana'da Agit Merkezinde Görüştü - Son Dakika
Güncel

Aliyev ile Sarkisyan Viyana'da Agit Merkezinde Görüştü

Aliyev ile Sarkisyan Viyana\'da Agit Merkezinde Görüştü

Basına kapalı görüşmede iki ülke arasındaki Dağlık Karabağ sorununun ele alındığı bildirildi

19.11.2013 19:30

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Viyana'daki merkezinde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen ve görüntü alınmasına da izin verilmeyen görüşmenin ardından yapılan kısa açıklamada, iki cumhurbaşkanının Dağlık Karabağ sorununun ele aldıkları ve bu konuda Minsk Grubu üyesi ABD, Rusya Federasyonu ve Fransa daimi temsilcileriyle de görüştükleri bildirildi.

Tarafların görüşmede iki ülke arasındaki soruna çözüm bulunması için dışişleri bakanlarının 5 ve 6 Aralık'ta Kiev'de bir araya gelmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Aliyev ile Sarkisyan arasındaki görüşmede dışişleri bakanları Elmar Mammadyarov ile Edward Nalbantyan'ın da hazır bulunduğu belirtildi. Görüşmede tarafların Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun çözümünde arabuluculuk yapan Minsk Gurubu dışişleri bakanlarının da çabalarını artırması ve Minsk Grubu'nun yıl sonuna kadar bölgede çalışma başlatması konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki soruna çözüm bulmak üzere AGİT bünyesinde kurulan Minsk Grubu'nda ABD, Rusya ve Fransa görev yapıyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliyev ile Sarkisyan Viyana'da Agit Merkezinde Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement