Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması

Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması

"Son dönemlerde Trabzon ile başka bir bağımız var."

18.06.2013 17:31

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Son dönemlerde de Trabzon ile başka bir bağımız var. Çünkü çok yakın bir zamandan beri Almanya Federal Silahlı Kuvvetler mensupları Trabzon'da bulunuyor ve Trabzon'u lojistik merkez olarak kullanıyorlar" dedi.

Büyükelçi Pohl, beraberindeki 2 Alman subay ile Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıhan'ı makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2 yıldır Türkiye'de büyükelçi olarak görev yaptığını ve ikinci kez geldiği Trabzon'un yeşiller içinde ve güzel bir şehir olduğunu söyledi.

Almanya'nın Trabzon'da uzun süredir fahri bir konsolosu olduğunu anlatan Pohl, "Trabzon, bize memleketimizi hatırlatıyor. Burada uzun zamandır fahri konsolosumuz da var. Son dönemlerde de Trabzon ile başka bir bağımız var. Çünkü çok yakın bir zamandan beri Almanya Federal Silahlı Kuvvetler mensupları Trabzon'da bulunuyor ve Trabzon'u lojistik merkez olarak kullanıyorlar. Afganistan'dan gelen malzemenin, teçhizatın Trabzon üzerinden Almanya'ya nakli gerçekleşiyor" diye konuştu.

Pohl, Trabzon'a, kenti görmek ve Alman askerleri ziyaret etmek için geldiğini ifade ederek, "Büyükelçi olarak burada Federal Silahlı Kuvvetler'in bu görevi sorunsuz bir şekilde üstlenmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Herşeyin mükemmel bir şekilde yürüdüğünü ve sorun olmadığını, herhangi bir sorunun bize ulaşmadığından anlıyoruz. Bunun için de Trabzon Valiliğine, Trabzon Belediye Başkanına ve Trabzon halkına teşekkür ediyorum" dedi.

-Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pohl, Almanya'nın Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler hakkındaki düşüncesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Almanya Başbakanı Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı'nın konuyla ilgili açıklamalarını takip ettiniz. Alman Dışişleri Bakanı da bir kaç kez Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonlaştı. Biz  her iki tarafın da şiddetten vazgeçerek birbirlerini anlamalarını ve bu gösterilerin son bulmasını arzu ediyoruz."

Vali Vekili Sarıhan da ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Trabzon'da görevli Alman askerlerin görevlerini huzur içinde ve sorunsuz yaptığını söyleyerek, Trabzonluların misafirperverliğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Sarıhan ile Pohl birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement