Antalya - Berkin Elvan Antalya?da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya - Berkin Elvan Antalya?da Anıldı

Antalya - Berkin Elvan Antalya?da Anıldı

Berkin Elvan Antalya'da anıldı Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıldönümü olan 11 Mart'ta Antalya'da 5 farklı eylemde anıldı.

11.03.2015 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berkin Elvan Antalya'da anıldı

Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıldönümü olan 11 Mart'ta Antalya'da 5 farklı eylemde anıldı. Birbirinden farklı grupların ortak çağrısı 'Berkin Elvan için adalet' oldu.

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde ilk olarak Halkevleri üyesi yaklaşık 50 kişilik grup tarihi Kalekapısı'nda Attalos Meydanı'nda bir araya geldi. Grup, Berkin Elvan'ın fotoğrafının üzerini karanfillerle donattı, gökyüzüne dilek feneri bıraktı. Halkevleri'nin eylemine HDP Antalya Milletvekili aday adayı da olan 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan ve iki ayrı davada 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken PKK'ya katılan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan da katıldı.

Attalos Meydanı'nda eylem sürerken ikinci bir grup taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Antalya Halk Cephesi imzalı, 'Berkin Elvan'ın Katilleri Cezalandırılsın Adalet İstiyoruz' yazılı pankartla yürüyen grup, Attalos Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kentte en kitlesel eylemi Emek ve Demokrasi Güçleri adıyla bir araya gelen sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler gerçekleştirdi. Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerinin resimlerinin bulunduğu 'Berkin İçin Adalet İçin' yazılı pankart taşıyan yaklaşık 500 kişilik grup Türkçe ve Kürtçe sloganlarda hükümeti protesto etti. Kazım Özalp Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup adına yapılan açıklamada, 'Berkin'imizi katledenler AKP'nin polisi, 'Polisimiz desten yazdı' diyenler 'Emri ben verdim' diyenler ve katilleri koruyanlardır' ifadelerine yer verildi. Eylemde HDP'den Antalya milletvekili aday adayı olan yazar Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin de yer aldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nin eylemi sona erken CHP Muratpaşa İlçe Örgütü, Cumhuriyet Meydanı'nda fotoğrafları ve mumlarla 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı andı. CHP'nin eylemine Antalya Milletvekili aday adayı Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da katıldı. Savaş üzerinde 'Katilleri tanıyoruz' yazılı Berkin Elvan fotoğrafı taşıdı.

Antalya'daki son eylemi ise yine Cumhuriyet Meydanı'nda Birleşik Haziran Hareketi düzenledi. Berkin Elvan'ın resminin bulunduğu 'Berkin için Adalet İçin Ayaktayız' yazılı pankartı mumlarla aydınlatan grup, basın açıklaması ve sonrasında gerçekleştirdikleri oturma eyleminin ardından dağıldı.

Antalya'daki Berkin Elvan'ı anma için düzenlenen eylemler olaysız sona ererken, gruplara dışardan yapılan sataşmalar nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Olaylar polisin eylemcilere sözlü sataşan kişileri uzaklaştırmasıyla büyümeden sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Berkin Elvan Antalya?da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement