Antalya'da Taraftardan '6222 Kanunu' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Taraftardan '6222 Kanunu' Eylemi

Antalya\'da Taraftardan \'6222 Kanunu\' Eylemi

Antalya'da 100 kişilik taraftar grubu, şehrin en işlek caddelerinde yaptıkları yürüyüşle '6222 Sayılı Sporda Şiddet Kanunu' protesto etti.

14.09.2013 20:35  Güncelleme: 21:48

Antalya'da çeşitli takımlara gönül veren yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu, şehrin en işlek caddelerinde 'torpi' atarak gerçekleştirdikleri yürüyüşle '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu' protesto etti.

Antalya spor başta olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi birçok takımın taraftarları yürüyüşle '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu' protesto etmek için Aydın Kanza Parkı'nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçen grup, kentin en işlek noktaları Güllük ve Cumhuriyet caddelerinden geçerek Cumhuriyet Meydanı'na kadar geldi. Yasayı protesto eden taraftarlar yürüyüş boyunca, sık sık spor sahalarına girmesi yasak olan 'torpil' ve 'maytap' patlattı.

Torpil ve maytapların yanı sıra taraftarlar, 'Suat Kılıç istifa', 'Futbola özgürlük, taraftara özgürlük', 'Futbola aşığız, yasaya karşıyız', 'Sık bakalım sık bakalım, biber gazı sık bakalım', 'Deplasman hakkımız engellenemez' sloganı attı.

YASAYA TAVŞANLI GÖNDERME

Taraftarlar, taşıdıkları pankartlarla da 6222 Sayı Kanunu'nu protesto eden sloganlar yazarken, pankartlardaki 62'den yapılan tavşan dikkati çekti. Cumhuriyet Meydanı'na gelen bir süre burada da slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Antalyaspor Taraftarlar Birliği adına Özkan Yılmaz açıklamayı okudu.

TARAFTARA AĞIR YÜK GETİRİYOR

Açıklamanın, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun yürürlüğe girmesine sebep olan herkese ithaf olunduğunu belirten Özkan Yılmaz, "6222 Sayılı Kanun, taraftarın tribünde keyfi olarak ceza almasının önünü açan bir yasa. Yasa, futbolcusundan yöneticisine, kulüp içerisindeki herkesi kapsadığı halde sadece taraftarlara uygulanan yaptırımlar oldukça ağır. Taraftarlar tribünlerde yaptığı beste ve sloganlarla sadece takımını desteklemeyi amaçlarken, memurların şahsi kararlarıyla maçta kanuna aykırı bir şey yapmasalar da ceza alabilmektedir. Aldıkları ceza soncunda takımlarının hiçbir maçına gidemezken, maç saatlerinde karakola giderek attıkları imzalar nedeniyle kişisel işleri sekteye uğramakta. Bu kanunla emekleri çalınmaktadır" dedi.

YASAYI ONAYLAMIYORUZ

Taraftarların verilen ağır para cezalarıyla hiç hak etmedikleri bir yükün altına sokulduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Yapılan e-bilet uygulaması ise sadece fişleme amacı taşıyarak taraftarların özgürce maçlara girmesini engellemektedir. Yukarıda saydığımız keyfi uygulama ve ağır cezalar kişinin onurunu zedeleyecek, takımlarını desteklemek için her şeylerini ortaya koyup tribünlere koşan taraftarların isteklerini kıracak şekildedir. Bütün bu sebeplerden dolayı 6222 Sayılı Kanunu onaylamıyor, bu kanunu uygulamasına aşamasına getiren bütün yetkili ve sorumluları verilen cezalarda geri adım atmaya çağırıyoruz. Spor büro ekiplerinin son yıllarda tribünlere oynadığı oyunlara 'dur' demenin zamanı geldi. Sözde e-bilet uygulamasına, bizleri fişlemesine ve tribünlerimize girmesine izin vermeyeceğiz. Bizi sevdamızdan alıkoyan deplasman yasaklarına izin vermeyeceğiz." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Taraftardan '6222 Kanunu' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement