AÖF Akademik Danışmanlık Dersleri Güz Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

AÖF Akademik Danışmanlık Dersleri Güz Dönemi Başlıyor

AÖF Akademik Danışmanlık Dersleri Güz Dönemi Başlıyor

Akademik Danışmanlık Derslerinin Güz Dönemi, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde 10 Kasım 2013 Pazar günü başlayıp, 19 Ocak 2014 pazar günü sona erecek.

05.11.2013 14:53

Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze Akademik Danışmanlık Derslerinin Güz Dönemi, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde 10 Kasım 2013 Pazar günü başlayıp, 19 Ocak 2014 pazar günü sona erecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, on hafta sürecek güz dönemi derslerinin Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Merkezi Dersliklerinde Pazar günleri yapılacağını belirtti.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrencilerin, Akademik Danışmanlık Hizmetleri kapsamında, bazı dersleri yüz yüze alabilme imkânına sahip olduklarını ifade eden Yıldırım şunları söyledi: "Akademik Danışmanlık, Uzaktan Eğitim Sistemi'nin en önemli unsurlardan biridir. Bu yöntemle öğrenciler, anlayamadıkları konuları öğretim üye ve elemanlarına yüz yüze sorarak danışarak kavrayabilir, diğer öğrencilerle etkileşerek, öğrendiklerini pekiştirebilirler. Amaç; alanında uzman öğretim üyeleri ve elemanları ile öğrencileri buluşturup, daha iyi öğrenmenin sağlanması için öğrencilerle etkileşimi artırmaktır. Öğrencilerin bu konuda materyalleri artmıştır. Öğrenciler AÖF sisteminden videolarla ve TRT Okul kanalından canlı programlarla dersleri, e-kitap ve e-tv aracılığıyla takip edebilmektedirler. Derslerin kitapları aynı zamanda PDF formatında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim E-Öğrenme Portalı'nda yayınlanmaktadır."

Derslere katılmak isteyen öğrencilerin, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim gördükleri Gaziantep Üniversitesi'nin disiplin kurallarına uymak zorunda olduklarını söyleyen Gaziantep Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve A.Ü. AÖF Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım "Güz Döneminde "İktisada Giriş I, Genel Muhasebe I, Matematik I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Eski Türk Edebiyatına Giriş: Biçim ve Ölçü, İstatistik I, Mikro İktisat, Finansal Yönetim I, İngilizce I, Dönem Sonu İşlemleri, Türk Vergi Sistemi, Maliyet Muhasebesi" olmak üzere 12 ders açılacaktır. Çalışan kesimler de düşünülerek dersler Pazar günleri yapılacaktır.Ders programında yer alan dersler dışında başka program dersleri açılmamaktadır.Gaziantep Üniversitesi'nde Akademik danışmanlık derslerinin yapılacağı yer,saat ve ders programı Gaziantep Üniversitesi WEB sayfasında ( www.gantep.edu.tr), Gaziantep AÖF Bürosu'nda ve www.anadolu.edu.tr adresinde "Açıköğretim" linkinde bulunan "Akademik Danışmanlık Hizmeti" bağlantısında duyurulmuştur. Akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere öğrenciler girebilmektedir. Akademik danışmanlık derslerine katılım ve devam zorunlu değildir" dedi.

Bahar Dönemi akademik danışmanlık derslerinin ise 15 Mart 2014 tarihinde başlayıp 31 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceğini de bildiren Yıldırım, desteklerinden dolayı başta Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun olmak üzere Öğretim üye ve elemanları ile Gaziantep AÖF Bürosunda özverili şekilde çalışan personele teşekkür ederek, öğrencilerin başarılı bir dönem geçirmelerini diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AÖF Akademik Danışmanlık Dersleri Güz Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement