Arıcılara Arı Hastalıkları Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Arıcılara Arı Hastalıkları Eğitimi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arı yetiştiricilerine yönelik "Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele" konulu eğitim toplantısı düzenledi.

11.02.2019 14:56

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arı yetiştiricilerine yönelik "Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele" konulu eğitim toplantısı düzenledi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun toplantı salonunda Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda yetiştiricilere arı hastalıklarından korunma yollarıyla ilgili bilgiler verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, sıcaklık ve yağış düzensizlikleri gibi nedenlerle özellikle nektar akışı zamanında arı kolonilerinin yeterince bal ve polen stoku yapamaması gibi durumlar ortaya çıktığını vurguladı.

Bu sebeple kış aylarına kovanların yeterince besin kaynağıyla giremediğine dikkat çeken Kırmacı, "İlave olarak kışa girerken maruz kalınan arı hastalık ve zararlıları ile birlikte yeterli mücadelenin yapılmaması ve zirai ilaçlama sonucu pestisitlere maruz kalınması gibi sebeplerin etkisiyle erken ilkbahar mevsiminde ciddi koloni kayıpları ortaya çıkmaktadır. Sahada yaşanan bu sorunların çözümüne yönelik bir eğitim toplantısı düzenledik." ifadelerini kullandı.

Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Dr. Rahşan Akpınar ve Dr. Selma Kaya, sahada karşılaşılabilecek hastalıklar başta olmak üzere, komşu ülkelerde bulunan ve ülkemize bulaşma ihtimali olabilecek arı hastalıkları ve zararlıları ile birlikte bakteriyolojik, paraziter ve virolojik arı hastalıkları ile ilgili sunum yaptı.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü görevlileri ise arı yetiştiriciliği ve desteklemelere ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya, Şube Müdürü Vekili Hasan Gürkan Ferendeci, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Rasim Kaplan ile arı yetiştiricileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arıcılara Arı Hastalıkları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement