Aşık Sefil Selimi'yi anma töreni - - Son Dakika
Güncel

Aşık Sefil Selimi'yi anma töreni -

Aşık Sefil Selimi\'yi anma töreni -

(Fotoğraflı - Görüntülü)

30.12.2013 14:49

Aşık Sefil Selimi'yi anma töreni - SİVAS

Aşık Sefil Selimi 10. Ölüm Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

(Fotoğraflı - Görüntülü)

SİVAS (AA) "Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen halk ozanı Ahmet Günbulut, 10.ölüm yıl dönümünde Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı. Tören Selimi'nin biyografisinin okunmasıyla başladı.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Yıldırım Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen anma töreninde, aşık Selimi'yi rahmetle andıklarını söyleyerek; gelecek nesillerin, aşık Sefil Selimi'nin felsefesinde şairler ve ozanlar diyarı Şarkışla'nın o misyonuna uygun olarak yetişeceklerini belirten

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada Aşık Sefil Seliminin isminin yaşatılabilmesi ve öğrencilerin de daha iyi tanıyabilmeleri için aşığın ismini bir okula verdiklerini belirterek, " Aşık Sefil Selimi'nin 10. Ölüm yıl dönümünde mezarı başında anma programı için toplandık, kendisinin ismini 14 derslikli bir ilköğretim okuluna verdik şu anda kaba inşaatı bitti, gelecek sene eğitim öğretime başlayacak, inşallah burada yetişen çocuklar Aşık Sefil Selimi'yi bilecekler, Şarkışla'yı bilecekler ve Aşık Sefil Selimi'nin insan sevgisi, toprak sevgisi vatan sevgisi minvalinde yetişecekler. Ben tekrardan aşığımıza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine de baş sağlığı diliyorum." dedi.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de Şarkışla'nın ozanlar ve aşıklar yöresi olduğunu belirterek, Aşık Sefil Selimi'nin ünlü bir aşık olduğunu belirtti. Gültekin, " Ozanlar şehri, Aşıklar şehri Şarkışla'mızın yetiştirdiği ünlü aşıklarımızdan birisi de Sefil Selimi dir. O Yunusun, Karacaoğlan'ının, Pir Sultan Abdal'ın Aşık Veysel'in günümüz temsilcilerindendir." Dedi.

Kızı Hülya Çayır babasının mezar başında basın yayın organlarına sitem ederek "Babama da yer versinler" dedi.

Çayır, "Benim tek istediğim babamın sürekli anılması, televizyonlarda görüyoruz tüm aşıklar çıkıyor, babamdan hiç kesinlikle ne bir eserini okuyorlar, ne de sözü ediliyor. Babamdan da bahsedilsin, babamın deyişleri okunsun, tek isteğim o." Diyerek babasının isminin bir okulda yaşatılmasından da mutlu olduğunu söyledi.

Oğlu Cemali Günbulut'ta babası için yaptığı konuşmada " O kendini tarif etti." Diyerek babasının 'Kul yanmasın' adlı şiirinden bir dörtlüğünü okudu.

Konuşmaların ardından ilçe müftüsü Mehmet Cingöz dua okudu ve Selimi'nin mezarına karanfiller bırakıldı.

Programa Kaymakam adayı Okan Daştan, ilçe emniyet müdürü Ahmet Alaağaçlı, Jandarma komutanı Üsteğmen. Halil Saraç, Selimi'nin kızları Torunları ve sevenleriyle daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşık Sefil Selimi'yi anma töreni - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement