Asma Köprünün Cezası Bitmedi ! - Son Dakika
Güncel

Asma Köprünün Cezası Bitmedi !

Asma Köprünün Cezası Bitmedi !

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde, 61 yaşındaki Perihan Terzi'nin şiddetli rüzgarın etkisiyle dere yatağına düşerek can verdiği asma köprü 1.5 yıldır kapalı tutuluyor.

28.02.2012 16:13  Güncelleme: 09:44

Olay sonrasında köprüyü kapattıklarını ifade eden Güneysu Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Minder, "Asma köprüye ortadan bir ayak yapıp yeniden açmayı düşünüyoruz." dedi.

Olay 18 Aralık 2010 tarihinde Güneysu İlçesi Ulucami Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle sakinlerince yaptırılan 75 metre uzunluğundaki asma köprüden karşıya geçmek isteyen Perihan Terzi, aniden çıkan şiddetli rüzgarın etkisiyle sallanmaya başlayan köprüde tutunamayarak dere yatağına düştü. Yaklaşık 3 metre yükseklikten yere çakılan 3 çocuk annesi Terzi, başını dere yatağındaki taşlara çarparak olay yerinde can verdi. Köprünün savrulma anı cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

ORTA AYAK YAPILARAK AÇILACAK

Olaydan sonra Güneysu Belediyesi köprüyü ulaşıma kapattı. 15 aydır kapalı kalan köprü, orta kısmına bir ayak yapılması sonrasında yeniden açılacak. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder köprüyü, dere yatağının karşısında arazileri olan vatandaşların inşa ettiğini hatırlatarak, "Belediye malzeme desteği verdi, kendileri de işçilik yaparak köprüyü inşa ettiler. Açılışı bile yapılmadan talihsiz bir kaza yaşandı. Biz de köprüyü kapattık. Köprü ayakları arasındaki açıklığın fazla. Bu nedenle orta kısmına bir ayak yapılması halinde köprü yeniden açılacak." dedi.

Mahalle sakinleri de, olay sonrasında kapanan köprünün yeniden açılmasını beklediklerini söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asma Köprünün Cezası Bitmedi ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement