Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı

Atatürk\'ün Vefatının 75. Yılı

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla Diyarbakır'da tören düzenlendi Tören başlarken protokoldekilerin yerini aldığı sırada AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat, Diyarbakı...

10.11.2013 12:41

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Anıt Park'ta düzenlenen ilk tören Vali Mustafa Cahit Kıraç ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Tören başlarken protokoldekilerin yerini aldığı sırada AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden temsilcinin katılmaması üzerine ayağıyla yerdeki üzerinde "belediye başkanı" ve "milletvekili" yazılı levhaların yerini değiştirip, Vali Kıraç'ın yanına geçti. Vali Kıraç'ın uyarısı üzerine görevliler, "belediye başkanı" yazılı levhayı kaldırdı.

Daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde devam edilen etkinlikte "Atatürk ve Demokrasi" konulu sunum yapan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sadettin Baştürk, Atatürk'ün sadece hükümdarın egemenliğini yıkmayı değil, onun yerine demokrasiyi geçirmeyi amaçladığını söyledi.

Demokrasinin, anlayış ve ruh meselesi ve aynı zamanda cumhuriyet rejimlerinin işleyiş şekli olduğunu dile getiren Baştürk, "Bugün bizim en büyük vazifemiz temeli demokrasi olan cumhuriyeti gelecek nesillere ulaştırmaktır. Bunun aksini düşünmek bedbahtlık olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona eren programa Emniyet Müdürü Recep Güven ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın yanısıra çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement