Atsushi Miyazaki Adı Parka Verildi - Son Dakika
Güncel

Atsushi Miyazaki Adı Parka Verildi

Atsushi Miyazaki Adı Parka Verildi

Can kurtarmak için geldiği Van'da artçı depreme yakalanan ve yıkılan Bayram Otel'in enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Yardımlaşma ve Kurtarma Derneği (Association for Aid and Relief - AAR) gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin adı trafik eğitimi...

19.05.2012 15:13

Can kurtarmak için geldiği Van'da artçı depreme yakalanan ve yıkılan Bayram Otel'in enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Yardımlaşma ve Kurtarma Derneği (Association for Aid and Relief - AAR) gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin adı trafik eğitimi ve sivil savunma parkına verildi.

Bahçelievler Belediyesi Yenibosna'daki bir trafik eğitimi ve sivil savunma parkına Atsushi Miyazaki'nin adını verdi. Parkta düzenlenen törene Atsushi Miyazaki'nin Türkiye'de bulunan kardeşleri Osamu Miyazaki, Fumiaki Miyazaki, Yardımlaşma ve kurtarma Derneği gönüllüsü Norimitsu İkezumi, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca katıldı.

Osamu Miyazaki ile Fumiaki Miyazaki'yi karşılayan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "İnsan sevgisiyle dolu olan bir ismin Atsushi Miyazaki isminin bu ülkede yaşamasını istedik. Bu nedenle buraya bu ismi verdik" dedi.

Atsushi Miyazaki'nin deprem haberini alır almaz, dünyanın bir ucundan koşup geldiğini belirten Osman Develioğlu, "Orada can kurtarırken artçı depreme yakalandı ve hayatını kaybetti. Bizler kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

BURADA FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE ÖLÜMSÜZ OLDUĞUNA İNANDIM

Tercüman yardımıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fumiaki Miyazaki, parka Atsushi Miyazaki adının verilmesinin kendilerini onurlandırdığını belirtti. Ağabeyinin ölmediğine inandığını anlatan Fumiaki Miyazaki, "Burada fotoğrafını görünce ölümsüz olduğuna inandım. Bu fotoğraf ölümsüzleştiğinin kanıtıdır" dedi.

Van'da ağabeyinin hayatını kaybettiği yere gittiğini anlatan Usamu Miyazaki ise, "Orada sadece ağabeyin değil çok sayıda insan öldü. Bu benim Türkiye'ye ilk gelişim. Türk insanı çok yardımsever ve sıcakkanlı. Umuyorum Türk – Japon dostluğu gün geçtikçe gelişir ve daha iyi yerlere gelir" diye konuştu.

Konuşmasında Türk – Japon ilişkilerinin gün geçtikçe ilerlediğini kaydeden AKP Milletvekili Harun Karaca, Van Depremi'nin ardından yardım gönderen herkese teşekkür etti. Atsushi Miyazaki'nin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Harun Karaca, "Zor günlerimizde bizi yalnız bırakmadı. Bunu hayatıyla ödedi" dedi.

Konuşmaların ardından Usamu Miyazaki, Fumiaki Miyazaki ile Norimitsu İkezumi'ye çeşitli hediyeler verildi. Topluluk daha sonra Mr. Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nı gezdi.

(BB) - İstanbul/ Bahçelievler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atsushi Miyazaki Adı Parka Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement