Autodesk Revit Building Design Yazılımı - Son Dakika
Güncel

Autodesk Revit Building Design Yazılımı

Autodesk Revit Building Design Yazılımı

Autodesk, Revit yazılımlarıyla inşaat profesyonellerinin yüksek kaliteli ve enerji açısından verimli binalar tasarlamasını sağlıyor.

18.07.2012 14:35

Hızlı, ekonomik ve çevreci tasarım

Üç boyutlu tasarım, mühendislik, medya ve eğlence yazılımında dünya lideri Autodesk, Revit yazılımlarıyla inşaat profesyonellerinin yüksek kaliteli ve enerji açısından verimli binalar tasarlamasını sağlıyor. Revit yazılımında tüm gruplar birbirleriyle koordineli çalışabildiğinden projedeki hata payı ve zaman kaybı da azalıyor.

Yapı Bilgisi Modellemesi (BIM) için özel olarak geliştirilen Autodesk Revit, sunduğu analiz çözümleriyle birlikte, tasarlanan binanın harcayacağı enerji miktarı konusunda veri sağlıyor. Yeşil alana zarar vermeden yapının arsa içinde konumlanmasından, enerji harcamasına ve atık üretimi hesaplamalarına kadar sunduğu avantajlarla farkını ortaya koyuyor.

Autodesk; Revit ürün ailesiyle çevreci bina tasarımlarını kolaylaştırarak bu alana farklı bir boyut kazandırıyor. Yapı tasarımında çalışan farklı disiplinler için geliştirdiği Revit Architecture, Revit MEP ve Revit Structure yazılımlarıyla tüm disiplinlerin koordineli çalışmasını sağlıyor. Yapı Bilgisi Modellemesi (BIM) için özel olarak geliştirilen Autodesk Revit yazılımlarında; inşaat, makine, elektrik mühendisleri ve mimarlar ortak bir platformda ama kendi çalışma alanları için özelleştirilmiş yazılımlarla çalışıyor. Bu ortak platform, farklı disiplinler arasında koordinasyonu artırıyor, böylelikle zaman kaybını ve maliyetli hataları önlüyor.

Autodesk Revit ürün ailesindeki tüm yazılımlar, inşaat profesyonellerinin yüksek kaliteli ve enerji açısından daha verimli binalar tasarlamalarına, inşa etmelerine ve korumalarına yardımcı oluyor.

Yükselen trend çevreci binalar için Autodesk Revit

Autodesk'in Revit yazılımı, analiz çözümleri ile birlikte, tasarlanan binanın çevreye etkisini öngörme olanağı veriyor. Yapının enerji harcaması ve atık üretimini hesaplayabilmeyi ve her ikisini de azaltabilmeyi sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar, sayısal model üzerinden tasarımlarının çevreye etkisini, binanın temeli atılmadan önce belirleyebiliyor.

Autodesk Revit'in özellikleri:

Çift yönlü birleşebilirlik: Projenin herhangi bir yerinde tasarım değişikliği yapıldığında, model tüm projede otomatik olarak güncelleniyor.

Parametrik bileşenler: Daha detaylı ve doğru bir biçimde çalışmayı sağlayan gerçek bina tasarımları üzerinden çalışma imkanı sunuyor.

Çizelgeler: Güncel model bilgileri kullanılarak daha kısa sürede daha doğru çizelgeler oluşturuluyor.

Detaylandırma: Ofis standartlarına daha iyi uyum sağlayan detay kütüphaneler oluşturuluyor, düzenleniyor, paylaşılabiliyor. Ayrıca yazılımın kapsamlı kütüphanesinden de yararlanılabiliyor.

İşbirliği: İş paylaşımı ve Revit Server özellikleriyle aynı tasarım üzerinde eşzamanlı çalışma olanağı sağlıyor.

Tasarım görselleştirme: Yerleşik görselleştirme araçlarıyla tasarım daha net ifade ediliyor.

Birlikte çalışabilirlik: Veriler farklı formatlara aktarılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Autodesk Revit Building Design Yazılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement