Av Tüfeği ile Eski İşyerini Basan Maden İşçisi, 2 Kişiyi Rehin Aldı - Son Dakika
Güncel

Av Tüfeği ile Eski İşyerini Basan Maden İşçisi, 2 Kişiyi Rehin Aldı

Av Tüfeği ile Eski İşyerini Basan Maden İşçisi, 2 Kişiyi Rehin Aldı

Zonguldak'ta, meslek hastalığına yakalandığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını ileri süren maden işçisi 34 yaşındaki Adil Akbulut, av tüfeği ile eski işyerini basarak 2 çalışanı rehin aldı.

15.01.2013 16:04

Zonguldak'ta, meslek hastalığına yakalandığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını ileri süren maden işçisi 34 yaşındaki Adil Akbulut, av tüfeği ile eski işyerini basarak 2 çalışanı rehin aldı. Ardından çalışanlardan birini aracına bindirip kaçıran Akbulut, bir süre sonra polise teslim oldu.

Olay, öğle saatlerinde Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi'ndeki özel kömür şirketinin bürosunda meydana geldi. 1 yıl önce kömür tozunun akciğerlerinde birikmesi sonucu oluşan 'pnömokonyoz' hastalığına yakalanınca işten çıkarıldığını ileri süren evli Adil Akbulut, işsizlik nedeniyle bunalıma girince av tüfeği ile eski işyerinin bürosunu bastı. Akbulut, büroda çalışan Hamza V. ve Emre T.'yi rehin aldı. Akbulut, kısa süre sonra Emre T.'yi otomobiline bindirerek uzaklaştı.

TESLİM OLDU

Haber verilmesi üzerine polis ekipleri plakası bildirilen otomobilin peşine düştü. Çevrede yapılan araştırmada Adil Akbulut'un otomobiline rastlanmadı. Polisin aramaları sürerken Adil Akbulut, rehin aldığı Emre T.'yi işyerinin önünde aracından indirerek serbest bıraktı ve gelen polis ekibine teslim oldu.

TÜFEK BOŞ ÇIKTI

Gözaltına alınan, tüfeğinin de boş olduğu anlaşılan Adil Akbulut, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisteki ifadesinde işsizlik nedeniyle bunalıma girdiğini belirten Akbulut, "Hastalandıktan sonra beni işten attılar. Daha sonra başka iş bulmamı da engellediler. İşsizlikten bunaldım ve böyle bir eylem gerçekleştirdim" dedi.

Şirket yetkileri ise Adil Akbulut'u kömür hırsızlığı yapmakla suçladı. Akbulut'un, işyerindeki kömürleri sattığının belirlendiğini ileri süren şirket yetkilileri, işten bu yüzden çıkarıldığını, herhangi bir alacağının da bulunmadığını söyledi.

Adil Akbulut, polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Av Tüfeği ile Eski İşyerini Basan Maden İşçisi, 2 Kişiyi Rehin Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement