
Özgür Suriye Ordusu'nun kurucuları arasında yer alan ve halen bu ordunun komutanları arasında gösterilen Riyad El-Esad, Deyrizor kentinde atılan bomba sonucu yaralandı. Sağ ayağı kopan ve elinden yaralanan El-Esad, sınırı geçirilerek getirildiği Şanlıurfa'da tedaviye alındı.
Deyrizor kentinde otomobiliyle hareket halinde olan ÖSO komutanı Riyad El-Esad'a, Suriye ordusunda görevli bir grup asker tarafından bomba atıldı. Olayda sağ ayağı kopan El-Esad, muhaliflerin kontrolünde bulunan Telebyad'a getirildi. Yaralı komutan öğle saatlerinde sınırı geçirilerek Akçakale'ye getirildi. Akçakale Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ÖSO komutanı El-Esad, daha sonra ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Sevk sırasında üniformalı muhalif grupların, komutanları Riyad El-Esad için yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Ameliyata alınan El-Esad'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmedi.
HK-ÖŞ-ÖP(HK/CK) - Şanlıurfa
Son Dakika › Güncel › Ayağı Kopan Muhalif Suriyeli Komutan, Şanlıurfa'ya Getirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?