Ayağı Kopunca Yardımına Soma İçin Bekleyen Ambulans Uçak Yetişti - Son Dakika
Güncel

Ayağı Kopunca Yardımına Soma İçin Bekleyen Ambulans Uçak Yetişti

Ayağı Kopunca Yardımına Soma İçin Bekleyen Ambulans Uçak Yetişti

Bodrum'daki gezi teknesinde çalışırken halata sıkışan ayağı kopan hasta, Soma'daki maden işçileri için İzmir'de bekletilen ambulans uçakla Konya'ya sevk edildi Hasta ve kopan ayağı, ameliyatın yapılacağı hastaneye zamanında yetiştirilince, operasyon başarıyla tamamlandı Yrd. Doç. Dr. Dadacı: "Ambulans.

20.05.2014 11:32

AHMET AKBIYIK - Bodrum'da gezi teknesinde çalışırken halata sıkışan ayağı kopan hasta, Soma'daki maden işçileri için hazır bekletilen ambulans uçakla Konya'ya sevk edildi. Hastanın ayağı, başarılı operasyonla yerine dikildi.

Çağlayan Ulaş'ın (39) sol ayağı, çalıştığı gezi teknesinin Kadıkalesi sahiline yanaştığı sırada halata dolaştı. Ayağı, topuk kemiği altından kopan Ulaş'a ilk müdahale, Bodrum Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Doktorlar, Ulaş'ın acilen başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi.

112 Acil Servis yetkilileri, operasyonun Konya'da yapılması için Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dadacı ile görüştü.

Dadacı, ameliyatı gerçekleştirebileceklerini belirterek, naklin hemen yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bu tür olaylarda, kopan uzvun en kısa sürede yerine dikilmesi gerekliliğini göz önünde bulunduran görevliler, Soma'daki maden faciası nedeniyle muhtemel bir nakil için İzmir'de bekletilen ambulans uçağın kullanılmasına karar verdi.

Bodrum'a giden ambulans uçak, Ulaş ve kopan ayağını alarak, Konya'ya nakletti.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibinin gerçekleştirdiği, 6 saat süren operasyon sonrası, kopan ayak başarıyla yerine dikildi.

Dadacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan 112 Acil Servis ekiplerince haberdar edildiklerini ve hastayı kabul ettiklerini söyledi.

"Çok özenli bir transfer yapılmış"

Hastanın ayağının, kendilerine getirildiğinde tamamen kopmuş halde olduğunu aktaran Dadacı, şunları kaydetti:

"Soma maden işçileri için İzmir'de bekleyen uçakla Konya'ya getirildi. Biz de hemen ameliyata aldık. Kopan ayağın kanlandırılma süresi 7 saattir. Ambulans uçağın orada bulunmasıyla Bodrum gibi uzak bir yerden Konya'ya ayak transferi zamanında sağlandı. 6 saat süren ameliyat başarıyla tamamlandı. Çok özenli bir transfer yapılmış. Ayak bize soğuk zincir içinde geldi. Bu sayede operasyon, hasta için de bizim için de daha kolay oldu. Hastamızın durumu şimdi gayet iyi."

Uzuv kopmalarında hızlı transferin önemine dikkati çeken Dadacı, "Uzuv transferi, günümüzde ambulans uçak ve helikopterlerle mümkün olduğunca hızlı yapılabiliyor. Kopan uzuv ne kadar büyükse bu süre o kadar kısa olmalı ve ameliyat gerçekleşmeli" diye konuştu.

Yaşadıklarını anlatan Çağlayan Ulaş da bir daha yürüyemeyeceğini, hayatını normal şekilde devam ettiremeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Ayağı yerine dikildiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Ulaş, doktorlara çabaları için teşekkür etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayağı Kopunca Yardımına Soma İçin Bekleyen Ambulans Uçak Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement