Aydınlık: Saldırı Demokrasiye Yapılmıştır - Son Dakika
Güncel

Aydınlık: Saldırı Demokrasiye Yapılmıştır

Aydınlık: Saldırı Demokrasiye Yapılmıştır

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, saldırının cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye yapıldığını dile getirdi.

28.08.2016 13:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı cumhuriyete ve demokrasiye yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. İl binasında basın açıklaması yapan Aydınlık, "Bildiğiniz gibi dün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türk demokrasini kesmek, barış ve kardeşliğimizi hedef alan düzenlenmiştir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Artvin ilinde il başkanlığımızın açılışını yaparken hain bir saldırıya uğradı. O saldırı esnasında jandarma erimiz hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tekrar hepimizin başı sağ olsun. Sayın Genel Başkanımızın çok güzel bir sözü bulunuyor. Bu can barışa feda olsun. Biz de Cumhuriyet Halk Partilileri olarak bu güzel ülkemize canımız feda olsun. Genel başkanımıza Allah sıhhat ve afiyet versin. Bizim de canımız ona feda olsun. Bu saldırı tek genel başkanımıza değil, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan insanlarımıza da yapılmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP'nin Türkiye'nin bir mozaiği olduğunu herkes biliyor. Genel başkanımızın Türkiye, Cumhuriyeti ve halkımız için elinden gelen her şeyi yaparak, 'demokrasiyi, barışı yapmaya hazırım' dedi. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel başkanımızın arkasındayız. Yeter ki Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurtta Sulh, Dünyada Sulh' olsun. Yapılan saldırı girişiminin ardından bütün siyasi parti temsilcileri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu" dedi.

'BİZLERİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAYACAKTIR'
"Bilin ki CHP'nin felsefesindeki demokratik, hukuk ve insan haklarına saygı düşüncesi engellenmeyecektir ve değişmeyecektir" diyen Aydınlık, şunları kaydetti: "Bu saldırı sadece CHP Genel Başkanına değil, cumhuriyet ve demokrasiye yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyetini kuran, devrimlerine sıkılan kurşun hiçbir zaman bizleri yolumuzdan alıkoymayacaktır. Bizler de bedeli ne olursa olsun, her zaman da Türkiye demeye, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti kılmak için gecemizi gündüzümüze katarak yılmadan devam edeceğiz. Tekrardan saldırıda şehit düşen kahraman askerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aydınlık: Saldırı Demokrasiye Yapılmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement