CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, çocuğu kaybolan bir baba ve oğlu ölen bir babayla basın toplantısı düzenledi. Her iki baba da adalet aradıklarını ifade etti.
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gök, Türkiye'de adaletin gerçekleşmediğini, insanların adalete güvenlerinin her gün daha da azaldığını savundu.
Gök, basın toplantısında Abdullah Özkürkcü isimli babaya mikrofonu bıraktı. Özkürkcü, eski eşinin, 15 Eylül'de trafik kazasında yaşamını yitirdiğini, kaza sırasında aynı arabada bulunan ve hafif yaralı kurtulan kızı Sude Nas'dan o tarihten bu yana haber alamadığını anlattı.
Kızının fotoğraflarını gösteren Özkürkcü, çocuğunun eski bacanağı İsmail Çelik'e teslim edildiğini, eski eşinin ailesinin çocuğu okula kaydettirdiğini ancak daha sonra savcılıktaki ifadelerde çocuğu kendilerinin de görmediğini söylediklerini ifade etti.
Her yere başvurduğunu, suç duyurusunda bulunduğunu, çocuğu yaşadığı halde hiçbir yerde bulamadığını, kazadan sonra sesini dahil duymadığını dile getiren Özkürkcü, "Yetkililere ulaştım ama hiçbir sonuca ulaşamadım. Çocuğum nerede, neden bana teslim edilmedi, bu çocuğun suçu, günahı ne- Adalet istiyorum. Bu çile bitsin artık yeter" dedi.
-Basın toplantısından sonra fenalaştı-
Bir başka acılı baba da 14 yaşında oğlunu kaybeden Rize'li Halim Tatlıtürk'tü.
Gök, Halim Tatlıtürk'ün oğlu Rıfat Tatlıtürk'ün, Rize İyidere'de 2008'de Dursun Ali Güneş Eğitim Merkezi'nde bir antrenman sırasında rahatsızlandığının söylendiğini, akşam kusma, başağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılıp, serum verildikten sonra taburcu edildiğini ancak şikayetlerin devamı üzerine şuuru kapalı şekilde yeniden hastaneye götürüldüğünü anlattı. Gök, 8-9 günlük tedavinden sonra aileye, Rıfat Tatlıtürk'ün beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğinin söylendiğini ancak daha sonra bu ölümün beyin travmasından kaynaklandığının anlaşıldığını belirtti.
Baba Tatlıtürk, 5,5 yıldır adalet istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Adalet bizim gibiler için maalesef yok. Ailem bitti, bu çocuğum 5 tane madalyayı öldürülmek için mi aldı- Daha 14'ündeki çocuğumu, benim bilgim olmadan elimden aldılar, bana hiçbir şey söylenmiyor ne yargı ne yetkililer tarafından. 14 yaşındaki çocuğumu öldürenler nerede- Adalet istiyorum. Sonu iyi olmayacak, hafızamı kaybediyorum, yanıyorum, yazıktır, günahtır. Başka Rıfatlar ölmesin, yoktan yere çocukları almasınlar. Niye bu çocuğun katili bulunamıyor- Böyle bir vicdan, insanlık olamaz."
Basın toplantısından sonra rahatsızlanan Tatlıtürk, bir süre dinlendi. Tatlıtürk'e daha sonra TBMM'deki sağlık görevlileri müdahale ederek, serum taktı.
Levent Gök, "Başbakan'ın kuvvetler ayrılığından bahsettiği bu dönemde, polisin Başbakan'ı ne kadar kuvvetli koruduğuna ODTÜ'de tanık olduk. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık, başına isabet eden gaz bombası nedeniyle beyin kanaması geçirdi, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Gaz bombasını atan, bu emri verenler hakkında ne işlem yapıldı, bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu-" diye sordu.
Muhabir: Meltem Yılmaz
Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM
Son Dakika › Güncel › Babalar, Adalet Arıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.