Bakan Yıldırım, Fatma Nine ile El Ele Tutuşup Oynadı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım, Fatma Nine ile El Ele Tutuşup Oynadı

Bakan Yıldırım, Fatma Nine ile El Ele Tutuşup Oynadı

Bakan Binali Yıldırım, Gümüşhane'de katıldığı bir açılış sonrasında türkü söyleyen 75 yaşındaki Fatma Nine ile el ele tutuşup oynadı.

12.10.2013 16:41  Güncelleme: 17:24

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde '500 Nüfusun Altı Mobil Kapsama Alanı Bulunmayan Yerleşim Yerlerine Mobil Haberleşme Altyapısı Kurulması ve İşletilmesi' törenine katıldı. Konuşması sırasında espriler ile katılanları güldüren Yıldırım, açılış sonrasında İstanbul'daki kızı ile yaptığı telefon görüşmesi ardından türkü söyleyen 75 yaşındaki Fatma Nine ile el ele tutuşup oynadı.

Türkiye'de ilk kez Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıkta 1800 rakımlı ve 350 kişinin yaşadığı Çambaşı Köyü'nde uygulamaya konulan proje nedeniyle hazırlanan büyük bir çadır içinde düzenlenen törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane Ak Parti Milletvekilleri Feramuz Üztün ve Kemalettin Aydın, Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, çevre ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile köylüler katıldı.

NEREDE İNSAN VARSA BİZ ORADAYIZ

Törende konuşan Bakan Yıldırım, her telefon şirketinin ayrı ayrı direklerini diktiğini anlatırken, "Dağın başında yan yana 3 direk. Hepsine ayrı cereyan gidiyor, hepsine ayrı masraf. Baştan yanlış başlamış. Artık bu yanlışa bir son verelim dedik. Bir tane direk dikelim, bundan herkes yararlansın. İlk defa bunu burada, Gümüşhane Kelkit'te Çambaşı, Gültepe köylerinde başlatıyoruz. Bu çok önemli ve Türkiye'de bir ilk. Burada ilk olan bir şey daha var; dünyanın hiçbir yerinde 500 yerleşim yerinin altına böyle bir iş yapılmıyor. Avrupa'da, Amerika'da, başka ülkelerde böyle bir yatırım yok. Onlar her şeye parayla bakıyor. Ama biz, 'Nerede insan varsa biz oradayız' diyoruz. Paranın olduğu yerde değiliz. Onun için buralara da bu direkleri dikeceğiz. Buralardan çıkan ses Türkiye'nin, dünyanın her tarafına ulaşacak" dedi.

NİNE ÖRNEĞİ KAHKAHALARA NEDEN OLDU

2007 yılınca seçimlerde Erzincan'daki ki bir anısını anlatan Bakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Bir köye gittik. Yaşlı bir teyze çeşmenin başına oturmuş. Yanındakiler, 'Teyze, bakan geldi. Ne istiyorsan söyle' dedi. Tülbentini kaldırdı, 'Hoş gelmişsin' dedi. Bir isteği olup olmadığını sordum. 'Elektriğimiz var, yolumuz var, suyumuz var. Buzdolabımız bile var. Bazı evlerde çamaşır makinesi bile var. Televizyon desen, 150 kanal çekiyor' dedi. Ben ne diyeceğini merak ettim. 'Evladım bizim köyde ADSL çekmiyor' dedi. Şaştım kaldım. 'Teyze, o nedir?' dedim. 'Toprak başıma, bakan olmuşsun ama yavrum cahil kalmışsın. Allah bilir sen mesengeri de bilmezsin' dedi. Sonra mevzuyu anladık. Teyzenin İsviçre'de torunu varmış, onunla görüntülü telefon konuşması yapmak için ile gidiyormuş. O da masraflı oluyormuş. Onun için köye ADSL istiyor. Demek ki hizmette sınır yok. İstemenin sınırı yok" deyince törene katılanlar gülüştü.

"10 SENEDE 65 MİLYON VATANDAŞIMIZI UÇURDUK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önceliklerimizi belirledik. Yol, su, okul dedik. Her şey olur, yeter ki birliğimize, beraberliğimize bir zarar gelmesin. Bir olalım, diri olalım, 76 milyon birlikte olalım, Türkiye'yi uçuralım. Uçurduk zaten. 10 senede 65 milyon vatandaşımızı uçurduk. 16 milyon kişi ilk defa uçakla tanıştı. Şimdi artık sadece zengin gitmiyor uçakla, her kesimden, her gelir grubundan vatandaşımız rahatlıkla uçakla seyahat edebiliyor. Eskiden uçakla seyahat edenler birbirini tanıyordu. Şimdi artık kimse kimseyi tanımıyor. Doğudan gelen var, batıdan gelen var, güneyden, kuzeyden gelen var. Şalvarlısı var, başı kapalısı var, başı açığı var. Aslında bu sadece ulaşım değil, kardeşliği de sağlıyor. Kaynaşmayı da sağlıyor. Doğuyla batıyı birleştiriyor."

"YOLUMUZU AÇARAK GİDİYORUZ"

Yıldırım, yolları böldüklerini, yaşamları, milleti birleştirdiklerini, doğu ila batıyı, kuzey ile güneyi birbirleriyle buluşturduklarını bildirirken, "Eskiden dağlara, vadilere boyun eğerek yol yapardık. Şimdi dağlar, vadiler bize boyun eğiyor. Önümüze dağ çıktığı zaman delip geçiyoruz. Vadi çıktığı zaman köprüler yapıp geçiyoruz. Önümüze çıkan herkesi sağa sola çekip yolumuzu açarak gidiyoruz. Milletin yolunu tıkayanlardan artık bu millet bıktı, usandı" diye konuştu.

"VATANDAŞIN DUASINI DA SELAMINI DA ALDIK"

Geçmişte telefonla konuşmak için günlerce sıra beklendiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Yıldırım, "Şimdi gençler telefonla doğuyor. Emzik gibi kulağında telefon. Her yere telefonla gidiyorlar. Evin önüne geliyor, elinde telefon; 'Anne geldim, kapıyı aç' diyor, Zile bile basmıyor. Telefonla söylüyor. İletişim çok gelişti, daha da gelişecek. Çünkü birbirimizle iletişim kurarsak, konuşursak sorunlarımızı çözeriz. Konuşmazsak orada tehlike var. Vatandaş telefonu çekmezse beni hatırlıyor. Uçağı kaçırırsa gene bana bir selam gönderiyor. Yani vatandaşımızla aramız çok iyi, duasını da selamını da aldık. Başım gözüm üstüne" diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından ilk telefon görüşmesini 75 yaşındaki Fatma Şimşek, İstanbul'da bulunan kızı Şengül Şimşek ile yaptı. Fatma ninenin kızı ile konuşması da kahkahalara neden oldu. Şengül Şimşek ile kısa süre konuşan Bakan Binali Yıldırım, daha sonra türkü söyleyen 'Kınalı nine' lakaplı Fatma Nine el ele tutuşarak oynadı.

Projenin başlamasıyla Çambaşı Köyü ile birlikte 140 yerleşim yeri 2G mobil iletişim altyapısına kavuştu. Çambaşı köyünde 2G altyapısının hizmete verilmesi ile bu altyapıdan Gültepe köyü de faydalanabilecek. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım, Fatma Nine ile El Ele Tutuşup Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement