Bakan Yılmaz Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz Muş'ta

Bakan Yılmaz Muş\'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 28 Şubat soruşturmasıyla Türkiye'nin geçmişiyle yüzleştiğini söyleyerek, "Hukuk, adalet neyse onun tecelli etmesini bekleriz" dedi.

13.04.2012 17:52

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 28 Şubat soruşturmasıyla Türkiye'nin geçmişiyle yüzleştiğini söyleyerek, "Hukuk, adalet neyse onun tecelli etmesini bekleriz" dedi.

Bingöl'de bir dizi açılış ve temel atma törenine katılacak olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş'a geldi. THY'nin İstanbul-Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla Muş Havalimanı'na gelen Bakan Cevdet Yılmaz'I; Muş Vali Vekili Çetin Kılınç, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile partililer karşıladı. Havalimanı VIP salonunda bir süre dinlenen Bakan Yılmaz, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yeni teşvik paketine değinen Bakan Yılmaz, yeni sistemin özellikle 6. bölgede yer alan kalkınmada geri kalmış iller için çok önemli olduğunu söyledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2 SENEYİ KAMPANYA DÖNEMİ GİBİ GÖRMEK LAZIM"

Önümüzdeki süreçte 6. bölgede çok sayıda yatırım olmasını beklediklerini ifade eden Yılmaz; "Bu bölgemizi ilgilendiren, özellikle 6. bölge dediğimiz en geri kalmış illerimizi daha fazla ilgilendiren teşvik kanununu çıkardık. Bununla birlikte Bingöl'ün de Muş'un da Bitlis'in de içinde olduğu bu bölge en yüksek düzeyde teşvik alan bölge olarak ilan edildi. Önümüzdeki süreçte Muş'ta özel sektör yatırımlarını görmek istiyoruz. Kamu olarak çok şey yapıyoruz. Yaptıklarımızı özel sektör yatırımlarıyla daha ileri taşımamız lazım. İstihdamın, üretimin ve katma değerin artması lazım. Bu anlamda da yeni teşvik sistemi büyük bir fırsat sunuyor. İnşallah Muş ilimiz de bundan hak ettiği payı alacaktır. O konuda ticaret ve sanayi odalarımız, kalkınma ajanslarımız kanalıyla gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Önümüzdeki 2 seneyi kampanya dönemi gibi görmek lazım. Yatırımlar için en üst düzeyde teşvik verdiğimiz bir dönem olacak" dedi.

"YATIRIMCILAR ÇİN'E DEĞİL, BÖLGEYE GELSİN"

Batıda rekabet gücünü yitirmiş firmaların 6. bölgede yer alan illere gelmesini isteyen Yılmaz, "Özellikle 6. bölgede istihdam üzerindeki bütün yükleri kaldırıyoruz. Daha önce sadece hazine, işveren payını ödüyordu. Şimdi işçi primini de, gelir vergisini stopajını da yüklenmiş olacak. Dolayısıyla burada emek yoğunluğu özellikli sektörler çok karlı hale gelecektir. Çin'e, Afrika'ya gitmek yerine firmalar gelsin, buralarda yatırım yapsın. Rekabet gücünü batıda kaybetmiş, işçilik maliyetlerinden dolayı yapamayan firmalar yurt dışına gideceklerine bu bölgelere gelsin istiyoruz. Buralarda hem kendileri daha karlı şekilde üretim yapsın hem de bu bölgelerimizde istihdamı artırsınlar. Önümüzdeki süreçte huzur ve güven ortamıyla birlikte bu yatırımlar canlanacaktır. Muş'ta bunun ilk emarelerini görmüştük. Kapatılan Tekel depolarını tahsis ettiğimizde tesisleşmeler gerçekleşmişti. Bunun çok yaygın bir şekilde görmek istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İLAN ETTİĞİ EN GELİŞMİŞ TEŞVİK SİSTEMİ"

Teşvik paketiyle birlikte bölgede ciddi bir olumlu hava yaşandığının altını çizen Yılmaz, "Teşvik paketine ciddi anlamda olumlu bakılıyor çünkü Türkiye'nin ilan ettiği en gelişmiş teşvik sistemi. Bir taraftan cari açığı hedefliyor, bir taraftan bölgesel dengesizlikleri gidermeye dönük çok daha güçlü bir sistem. Bu yatırım teşviki olduğu için ekonomiye etkisi, yatırımlar bittikten ve çalışmaya başladıktan sonra göreceğiz. Bugün yaptığınız şey yarınınızı şekillendiriyor. İnşallah bu sene yatırımlardaki artış hem ekonomiyi canlandıracak hem de önümüzdeki dönemler için daha fazla istihdam, daha fazla ihracat üretecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞİYOR"

Bir gazetecinin 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorunu cevaplandıran Bakan Yılmaz, "Bu konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Türkiye'de geçmişte yaşanan ve karanlık dönemler diyebileceğimiz, toplumun kendi iradesiyle oluşturduğu yönetimlere gayrihukuki bir şekilde müdahale etme çabasında olan dönemlerin yargılandığını görüyoruz. Burada hem siyaseten hem hukuki yargılama görüyoruz. Meclis'imiz bir araştırma önergesini kabul etti. Geçmiş darbeler Meclis'teki tüm partilerin katıldığı bir komisyonda ele alınacak ve incelenecek. Türkiye, bu anlamda geçmişiyle yüzleşiyor. Aynı zamanda yakın tarihimizde olmuş, hepimizin bildiği birtakım hadiseler yargı açısından da ele alınıyor. Yargıdaki hadiseye yorum yapmamız doğru olmaz. Hukuk, adalet neyse onun tecelli etmesini bekleriz. En hızlı şekilde bunun gerçekleşmesini bekleriz. İnşallah Türkiye daha da normalleşecek, daha da demokratikleşecek ve tüm dünyada itibarı daha da üst noktalara çıkacak diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

AK Parti Grubu tarafından TBMM'ye darbelerin araştırılması için verilen önergede imzası bulunan AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise, "AK Parti tarafından verilen önergede benim de imzam bulunuyor. Verdiğimiz önerge Meclis'te aynı gün kabul edildi. Bizim verdiğimiz önergeye diğer gruplar da destek verdi. Bunun Türkiye'nin demokrasisi ve istikbalimiz açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra kara yoluyla Bingöl'e hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement