Balcı: "Mehmet Akif Müslümanların Ortak Değeridir" - Son Dakika
Güncel

Balcı: "Mehmet Akif Müslümanların Ortak Değeridir"

Balcı: "Mehmet Akif Müslümanların Ortak Değeridir"

Eğitimci Mahmut Balcı, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu söyledi.

22.12.2013 10:53

Eğitimci Mahmut Balcı, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu söyledi.

Esenler İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından 'Bir Hilal Uğruna Haykıran Adam Mehmet Akif Ersoy' konulu bir program düzenlendi. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü çerçevesinde öğrenciler tarafından düzenlenen programda Kurtuluş Savaşı, istiklal şiirinin yazılma süreci ve Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgi verildi. Şair ve fikir adamı Sezai Karakoç'un ve bazı edebiyatçıların Mehmet Akif'e dair görüşleri yanında Safahat'tan şiirlerin de okunduğu program öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Programın danışmanlığını yapan ve programın müzakere bölümünde öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Savaşı hakkında neler düşündüklerini paylaşmalarını isteyen DKAB öğretmeni Mahmut Balcı, şunları söyledi: "Mısırlı şair Ahmet Muharrem'in de dediği gibi Türk İstiklal Savaşı ve Akif sadece Türklerin değil, bütün Müslümanların ortak bir değeridir. Akif yerli, milli, İslami vasıflarla donanmış ve milletin dertlerini kendisine dert edinmiş bir insandır. Akif, müslümanların kusurlu taraflarını eleştirir. Mehmet Akif hayatını milletinin kurtuluş mücadelesine adayan bir Kur'an şairidir. Akif'in karakteri olan ahlak Kur'an Ahlakıdır. O ilhamını dininden yani Kur'andan ve milletinden alan örnek bir şahsiyettir."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Akif gibi değerli isimlerle ilgili daha özel çalışmalar yapması gerektiğini anlatan Balcı, şunları söyledi: "Her şeyin başı ve ilacı eğitimdir. Irkçılığı çöpe atmalı diyen, toplumsal barışı, birlikte yaşamayı öneren, tembel tembel oturmayı eleştiren, geri kalmanın sebebini dinde bulanlara, insanlığı boş hayallerle kandıran, güçlünün zayıfı ezmesini ve sömürmesini serbest rekabet kabul eden, insanlığın kanını emen, savaşlar çıkaran batıyı ve batılılaşmayı ve içi boş medeniyet rüyasını eleştiren Akif'i anlamak için daha çok programlar düzenlemek gerekir. Çünkü o yüreği İslam ümmeti için çarpan bir şairdir. Akif'i daha geniş kitlelere anlatmalıyız. Eserlerini okumalı, üzerine konuşmalı, bugüne aktarmalıyız. Mehmet Akif Ersoy hepimizi birleştiren ortak bir değerdir. Çünkü o bizi birleştiren ortak değerlerin yaşaması ve yaşatılması için mücadele etti."

Okul müdürü Yüksel Öztürk de yaptığı konuşmada emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balcı: 'Mehmet Akif Müslümanların Ortak Değeridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement