Balıkesir- Edremit 3 Günde 2'inci Şehitle Sarsıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir- Edremit 3 Günde 2'inci Şehitle Sarsıldı

Balıkesir- Edremit 3 Günde 2\'inci Şehitle Sarsıldı

Şırnak'ta yaşanan tank kazasında ağır yaralanan Uzman Çavuş Özcan Mutlu kaldırıldığı hastende şehit oldu.

06.04.2016 03:30

Şırnak'ta yaşanan tank kazasında ağır yaralanan Uzman Çavuş Özcan Mutlu kaldırıldığı hastende şehit oldu. Şehidin Balıkesir'in Erdemit ilçesindeki baba evi, acı haber sonrası Türk bayraklarıyla donatıldı.

Balıkesir'in Edremit İlçesi 3 günde alınan 2'inci şehit haberi ile sarsıldı. Şırnak'ta görev yapan Uzman Çavuş, Özcan Mutlu'nun dün akşam saatlerinde meydana gelen tank kazasında şehit olduğu öğrenildi. Edremit'in Akçay Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evine şahadet haberini Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Aydıncı, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ve askeri yetkililer verdi. Sağlık görevlilerinin hazır bulunduğu şehit evinde büyük üzüntü yaşanırken, 4 aylık evli olan Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun eşi Özlem Mutlu'nun Mersin de yaşadığı öğrenildi.

Şehidin naşının, Akçay Sakalı Şerif Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Edremit Şehitliği'nde defnedileceği öğrenildi. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı aynı hafta içinde alınan 2 şehit haberinden dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Acımız büyük. 3 gün içinde 2 vatan evladımızın acısını yaşıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit haberini duyduktan sonra baba evine giderek baş sağlığına dileyen Ak Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Akın Emiroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, " Türkiye'deki son günlerdeki şehit haberlerinden dolayı çok üzüntülüyüz. Bugün Akçay Edremit bölgesinden bir şehidimiz daha çıktı. Allah ailesine sabır versin, başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürmektedir. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, yani bu ülkede bir tane terörist kalmayana kadar son mücadelemizi yapacağız. Hiçbir şeyden yılmayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ülkemizi iyi günlere kavuşturmak için her türlü mücadeleyi göstereceğiz" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1'i polis, 5 asker şehit olmuştu. Şehit askerler arasında yer alan Uzman Çavuş Aycan Özdil'in baba evi de şehit Mutlu'nun ailesinin yaşadığı evin 2 sokak ilerisinde bulunuyordu.

Şehit Mutlu'nun, geçen Pazartesi bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı son paylaşımda " izleyin hainler akçayı izle şehit aycan özdil kardeşimizi nasıl uğurladık" yazdığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir- Edremit 3 Günde 2'inci Şehitle Sarsıldı - Son Dakika


Advertisement