Başbakan'ın Manisa Mitingi İle İlgili İddialar - Son Dakika
Güncel

Başbakan'ın Manisa Mitingi İle İlgili İddialar

Başbakan\'ın Manisa Mitingi İle İlgili İddialar

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, Başbakan Erdoğan'ın dün düzenlediği miting sırasında AK Parti'li milletvekili adaylarının Valilik makamını parti teşkilatı gibi kullandığını iddia etti

14.05.2011 17:15

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün düzenlediği miting sırasında Ak Parti'li milletvekili adaylarının ve üyelerin Valilik makamını parti teşkilatı gibi kullandığını iddia etti.

Kopal, İl Özel İdaresi'ne ait 14 aracın miting için kullanıldığını ileri sürerek, "Devletin imkanları yine miting için kullanıldı" dedi. AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ise CHP'nin iddialarına yanıt olarak "Gerçekten çizgi film kahramanı müfettiş Gadget gibi çalışıyorlar. Mitingimizi izlemeleri bizim için hoş" dedi.

Geçen haftalarda Ak Parti'nin seçim otobüslerini İl Özel İdaresi'nin garajında fotoğraflayan CHP Manisa Merkez İlçe Teşkilatı, bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde de ilginç görüntüleri basına dağıttı.

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, partisinin Manisa birinci sırada milletvekili adayı Hasan Ören ile basın toplantısı düzenleyerek önce Manisa Valilik makamının Ak Partililer tarafından, daha sonra İl Özel İdaresi araçlarının miting için kullanıldığını iddia etti.

Hamza Kopal, Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesi tüm Manisalıların telefonlarla aranarak davet edildiğini iddia etti. Kopal, "Hukuken yasak olmasına rağmen, tek tek ev telefonları aranarak mitinge çağrı yaptılar. AKP hükümeti ne hukuk ne yasa dinliyor. 11 Mart'tan bu yana yasa gereğince siyasi partiler kendi üyeleri haricinde başka kimseye çağrı yapamazlar.

0212 ve 444'lü telefonlarla Manisalıları mitinge çağırdılar. Bu konudaki şikayetleri Manisa Valiliği'ne ve seçim kuruluna bildirdik. Ama ses çıkmadı. Gidilen her yerde halktan gördükleri ilgisizlik sonucunda kimyaları, ruh halleri bozuldu" dedi.

TEŞKİLATI GİBİ KULLANILDI

Kopal, Erdoğan'ın mitingi sırasında Ak Partili milletvekili adaylarının ve partililerin valilik makamındaki balkonu kendi teşkilat binalarıymış gibi kullandığını iddia etti. İddialarını fotoğraflarla gösteren Kopal, şunları söyledi:

"Biz de mitingi takip ettik. AKP Manisa il başkanlığının adresi değişmiş, adres Manisa Valiliği olmuş. Görüntülerde Manisa Valiliği'nin balkonunda AKP adayları, il başkanı, ilçe başkanı vardı. Sanki valilik AK Parti'nin çiftliği. Atatürk'ün kurduğu devlette yaşıyoruz. Devlet büyükleri hepimizi temsil ediyor. Sadece bir siyasi partinin temsilcisi değildir. 20-30 kişi valilikten iniyorlar. Başbakana lafımız yok, vekillere de lafımız yok. ama siyasi parti temsilcileri, il başkanları, ilçe yöneticilerinin orada ne işleri var. Orası AKP il binası mı? Orantısız bir güç ile Manisa ve Türkiye'de seçime giriyoruz. "

"TUZ KOKMuşTUR"

Kopal, İl Özel İdaresi'ne ait olan kamu malı 14 aracın da miting için kullanıldığını da belirterek, "İl Özel İdaresi'ne soruyorum. Bazı araçların koltukları sökülerek hediye dağıtıldığı iddiası var. Biz soruyoruz. Özel İdare'ye ait araçlar miting günü kimlerin emrine verildi, kimler taşındı? Hangi firmalar çağırıldı? Kimlere hizmet verdiniz? Bunların cevabını bekliyoruz. Tuz kokmuştur artık. Tuzun koktuğu yerdeyiz. Miting için kullanılan araçların plakaları bizde mevcut" dedi.

CHP Manisa birinci sıra milletvekili adayı Hasan Ören de miting sırasında Manisa Valiliği'nin AK Partililer tarafından kullanılmasının üzücü bir durum olduğunu belirterek, "AKP'nin yapılaşmasını Tayyip Erdoğan başlatmış ve alt kadroları ile devam etmektedir. Valilik AK Parti'nin seçim bürosu haline gelmiştir. Valiler tüm partilere eşit davranmak zorundadırlar" dedi.

"MÜFETTİŞ GADGET GİBİ ÇALIŞIYOR"

CHP Merkez İlçe Teşkilatı'nın basın açıklaması yaptığı sırada AK Parti İl Başkanlığı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa mitingi ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, mitingin Manisa'ya yakışan bir şekilde olduğunu ve yaklaşık 50 bin kişinin Başbakan Erdoğan'ı coşkulu bir şekilde karşıladığını önesürdü.

CHP iddialarına da yanıt veren Baybatur, "Gerçekten, çizgi film kahramanı müfettiş Gadget gibi çalışıyor. Kendilerine yormalarına gerek yoktu, mitingi izleyeceklerini söyleselerdi, kendilerine ön saflarda VIP yer ayarlardık. Mitingi oradan izlerlerdi. Muhalefetin mitingi takip etmesinden hoşnut olduk" dedi.

İl Özel İdaresi araçlarının kullanıldığına yönelik iddialara ise Baybatur, "Başbakanımız resmi bir program dahilinde buraya geldi. Kendisiyle birlikte resmi ekipleri vardı. Başbakanlığın yanı sıra, başbakanlık görevlileri tarafından resmi kurumlara ait araçların kullanılması gayet normal bir şey.

Siyasi partililer tarafından değil, devlet memurları tarafından kullanılmıştır. Eğer devlet memurlarını siyasi parti araçlarına bindirseydik o zaman 'Devlet Memurlarını siyasi parti araçlarına bindirdiler' derlerdi. Araçların içinde bir tane bile partili, adaylar yoktu. Olsaydı zaten yanlış olurdu" dedi.

Manisa Valiliği'nin kullanıldığına yönelik iddialara da Baybatur, "Bir başbakan her zaman bir ile geldiğinde, o ilin valiliğini ziyaret eder. Validen o il hakkında birifing alır. Sayın Başbakanımız da öyle yapmıştır. Benim de genel başkanımın ve başbakanımın yanında il başkanı olarak bulunmam gayet normaldir.

Adayların da, partili yöneticilerin bulunması da normaldir. Kendi genel başkanları valiliğe ziyarette geldiğinde, yanında olmayacaklar mı? Valilik muhalefet partilerine kapalı bir yer mi? Başbakanım brifing aldığı sırada balkona çıkıp fotoğraf çeken arkadaşlarımız olmuş olabilir. Bunun bir kusuru yoktur. Bizim mitingimizi eleştireceklerine önümüzdeki haftalar kendi yapacakları mitingleri ile ilgilensinler" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'ın Manisa Mitingi İle İlgili İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement