Başbakan, Memleketi Konya'da 7 Milletvekilini Liste Dışı Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Memleketi Konya'da 7 Milletvekilini Liste Dışı Bıraktı

Başbakan, Memleketi Konya\'da 7 Milletvekilini Liste Dışı Bıraktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki Ak Parti milletvekili adaylarından 3 dönem kuralına takılan 2 milletvekili hariç, 7 milletvekilini liste dışı bıraktı.

08.04.2015 14:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki Ak Parti milletvekili adaylarından 3 dönem kuralına takılan 2 milletvekili hariç, 7 milletvekilini liste dışı bıraktı. Davutoğlu, sadece mevcut milletvekillerinden Mustafa Baloğlu'nu aday listesine dahil etti.

Ak Parti, 2011 yılında Konya'dan o dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun aralarında bulunduğu 11 milletvekilini meclise taşımıştı. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday listesini dün YSK'ya teslim eden Ak Parti, adayların isimlerini de kamuoyuyla paylaştı. Bu listeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'dan birinci sırada yer alırken, Davutoğlu'nun milletvekili kadrosunu yenilemeye gittiği görüldü.

7 VEKİL LİSTE DIŞI KALDI

Davutoğlu'nun 14 kişilik milletvekili aday listesinde mevcut milletvekillerinden 3 dönem kuralına takılan Kerim Özkul ve Harun Tüfekçi dışında sadece Mustafa Baloğlu'na yer verdiği gözlendi. Baloğlu ikinci sırada yer alırken, diğer milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakçı, Gülay Samancı ve Mustafa Akış'ı, liste dışı bıraktığı görüldü.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI 'AİHM' TAŞIYAN KADIN DOKTAR ADAY

Davutoğlu'nun listesinde 3 kadın aday yer alıyor. Kadın adaylardan en dikkat çekici isim ise 28 Şubat sürecinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisiyken başörtüsü yasağı nedeniyle aldığı disiplin cezasını 'insan hakları ihlali' gerekçesiyle AİHM'e taşıyan Dr. Leyla Şahin Usta oldu.

LİSTEDE MÜSTEŞAR VE BAKAN YARDIMCISI

Listede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız, bedensel engelli aday Hacı Ahmet Özdemir, genç aday Mustafa Kaya (28) yer aldı. Temayül yoklamasında 1'inci sırada bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un, Karaman'dan birinci sıra aday olarak yer alması dikkat çekti.

Aday adaylığı için Osmanlı padişahlarının başına taktığı börk ve postlu cübbe ile afişleriyle sosyal medyada gündeme gelen reklamcı Osman Yavuz da aday listesi dışında kaldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birinci sırada yer aldığı Ak Parti'nin Konya Milletvekili aday listesi sırasıyla şöyle: Mustafa Baloğlu, Hüsniye Erdoğan, Ziya Altunyıldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Rüveyda Gülseren, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal Yüksek, Mustafa Kaya, Ömer Faruk Kanık. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan, Memleketi Konya'da 7 Milletvekilini Liste Dışı Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement